От х:

Днес в x:

Как се подарява Пловдивския панаир на Георги Гергов

Пловдив ще си има нова Опера - новина, която беше съобщена с гордост от пловдивската управа. Радост за културата в България и недоумение защо нова опера, след като Пловдив вече си има една опера - Държавната опера, намираща се в центъра на града.

По-интересната част от новината идва с това, че новата опера ще се строи на терен в Пловдивския панаир, който е собственост на бизнесмена Георги Гергов, пише Offnews.bg. Идеята е тя да се строи на мястото на бившата палата №1 на Международен панаир в Пловдив. Пловдивски панаир Пловдив се свързва с бизнесмена Георги Гергов, който е мажоритарен собственик на терена.

Та, Новият Дом на операта, който ще се строи, ще струва около 60 млн. лева на пет дка, а финансирането ще бъде съвместна инвестиция на Министерството на културата и община Пловдив. Това обаче е само партенка, смята лидерът на ДСБ Пловдив Йордан Иванов.

Смисълът на тази сделка е друг. Строежът на нова опера обаче точно на терен на Пловдивския панаир е "прах в очите". Повече по темата ТУК.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини