От х:

Днес в x:

Наемат 60 безработни по програма в областна администрация и в общините

Изображение 1 от 3

    60 безработни лица ще бъдат наети по Регионална програма за заетост и обучение в областна администрация Хасково и в общините в региона. По този повод днес в зала „Марица“ заседава Комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково на чело със зам.-областният управител Росен Кузев.

    Според Националния план за действие по заетост за настоящата година, за област Хасково са отпуснати 168 927 лв. Със средствата за 6 месеца ще бъдат наети 40 души на пълен работен ден и 20 на непълен работен ден. Работещите цял ден ще получават минимална работна заплата 460 лв., а останалите по 2.78 на час в зависимост от осигурителния праг. По програмата могат да кандидатстват няколко групи хора: безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и други. Наетите ще подпишат договори за срок от 6 месеца – от 15 май до 15 ноември. След утвърждаване от Министерството на труда и социалната политика ще бъдат обявени и сроковете за кандидатстване по програмата.

    Обявени са няколко длъжности – работници по поддръжка, пазач, портиер, охранител, шофьор на лек автомобил, работник-озеленяване, поддръжка на пътища, чистач и други. В областна администрация ще бъдат наети 5 души, в общинска администрация Хасково – 6, в Димитровград – 8, Свиленград – 4, Любимец – 3, Ивайловград – 5, Харманли – 5 , Симеоновград – 5, Тополовград – 7, Стамболово – 4, Минерални бани – 3, Маджарово – 5.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Em
      emil
      4 -2
      11:55, 4 апр 2017
      Мале гел
    • 2
      Ку
      курчо
      0 -1
      12:14, 4 апр 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Мн
      мнение
      7 0
      13:50, 4 апр 2017
      Обявени са няколко длъжности – работници по поддръжка, пазач, работник-озеленяване, поддръжка на пътища, чистач и други, значи пак за ц*****. А грамотните българчета къде да работят?
    • 4
      By
      bydlo
      6 0
      15:03, 4 апр 2017
      Договорите са 6 месечни за да не получават обезщетение за безработица след това или както е в Конституцията:
      "Ние, народните представители ... в стремежа си да изразим волята на българския народ прогласяваме своята решимост да създадем ... социална държава..."

      Освен това за първи път у нас думите "човек с увреждане" и "работа" са употребени на едно място - да не би пък да им се е накашлял някой от Европата на нашите боляри ?

    Още новини

    Последни новини