От х:

Днес в x:

Полша залюби ментетата, пратките от Турция през България вървят масово на там

    Пратките с имитации на световноизвестни марки за дрехи и обувки вървят масово напоследък към Полша. Явно хората от бившата соц.държва, които обаче през последните 20 години вдигнаха много стандарта си едва сега се усетиха, че могат да се оборудват с перфектни дубликати на двойно по-ниски цени. Затова и вероятно спрените през последните месеци на българската граница при ГКПП Капитан Андреево товари са предназначени именно за Полша.

    Последните задържани на българската граница при турския пункт Капъкуле стоки са също за там. Артикулите са имитации на пролетна колекция на няколко популярни марки.

    Стоката била превозвана с камион с полска регистрация.

    Той е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска", при която митническите служители установяват, че количеството на групажната стока от 546 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. Откритата пролетна колекция е в количества, достатъчни за зареждането на луксозен магазин.

    Текстилните изделия са близо 6 000, в товара има и повече от 1200 чифта спортни обувки, както и над 4 000 блузи с къс ръкав. Открити са още 1060 спортни комплекти, жилетки, дамско и мъжко бельо

    В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ду
      Дуков
      3 0
      15:23, 21 мар 2017
      Тези "марки" са съвременна форма на феодализъм! Каквото и да твърдят мазните им физиономии!
    • 2
      Не
      Незапознат
      1 0
      19:38, 21 мар 2017
      Лошото за потребителите е че ще се продават като оригинални.А иначе какво толкова?
      Въпросните марки на тези фирми са изнесли производството в страни с евтина работна ръка.Лепват името отгоре и после ги продават на баслосовни цени.Но производителите и търговците намериха начин.В момента на пазара има стоки които са със символите на марковите но без надпис на името.

    Още новини

    Последни новини