От х:

Днес в x:

В Беларус задържаха десетки протестиращи

Полицията в Беларус задържа участници в протестните шествия срещу икономическата политика на властите, предадоха информационните агенции.

Демонстрантите, които вече дни наред излизат на улиците, издигнаха искания за оставката на президента Александър Лукашенко и за провеждане на честни избори.

Особено недоволство предизвика т. нар. "данък безделие", засягащ всички, които са без работа повече от 6 месеца. Въпреки че Лукашенко се разпореди действието на данъка да бъде прекратено, протестните акции продължават.

Вчера в Минск около 2000 души се включиха шествията, които станаха известни като "Поход на не-безделниците". Демонстрацията в столицата този път беше разрешена от властите, но в градовете Могилев и Гродно отново се състояха непозволени шествия.

Нерегистрираният от властите правозащитен център "Весна" ("Пролет") съобщи, че са арестувани 8 души след акцията в Могилев и още няколко в Гродно.

Порталът tut.by съобщи, че в Минск арестуваните са около 40 души. Появиха се информации, че властите са употребили сълзотворен газ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини