От х:

Днес в x:

Йорданка Стоянова вицешампион, заби копието на 30.87 м

    Хасковската лекоатлетка Йорданка Стоянова спечели сребърен медал от Зимния шампионат в Балчик при девойките старша възраст. Възпитаничката на клуб "Атлетик" хвърли копието на разстояние 30.87 м и стана вицешампион на националното състезание. Най-доброто постижение направи плевенчанката Геновева Иванова от АК „Георги Дъков“. Трета в класирането е Весела Бодурова с резултат 25.72. Другата възпитаничка на хасковския клуб Слава Косева остана четвърта след като хвърли копието на 24.37 м.

    „Доволна съм от постижението си, предвид факта, че не бях хвърляла копие повече от два месеца заради снега, който падна в Хасково“, каза Йорданка Стоянова. Нейната треньорка Димитрия Халилямова също изказа удовлетворение от успехите на възпитаничките си и предвид лошите климатични условия в Балчик вчера – мъгла, дъжд, силен вятър, които оказват влияние при хвърлянето на копие. Освен това тя поясни, че шампионката при девойки старша възраст тренира единствено хвърляне на копие, докато Данчето е в многобоя.

    Миналата година тя спечели бранзов медал от същия шампионат, но с резултат 27 м, който е доста по-слаб от тазгодишния.

    Следващото участие за Йорданка Стоянова е на 3 и 4 юни във Велико търново, където ще се състезава в многобой при жените. На 17 и 18 юни пък ще участва в друг многобой в София, но в своята категория девойки старша възраст.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Fu
      fucata
      6 0
      15:31, 28 фев 2017
      Димитрия Халилямова e най-добрата треньорка !!!
      Браво за постиженията !
    Последни новини