От х:

Днес в x:

Германски политик плаши САЩ с търговска война

Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да използва за своята протекционистка политика мита за европейските стоки, то Европейският съюз е длъжен да предприеме аналогични стъпки. Това заяви председателят на парламентарната фракция на ХДС и ХСС в Бундестага Фолкер Каудер за вестниците на медийната група "Функе".

"Ако Тръмп наложи наказателни мита на стоки от ЕС или Федералната република, Европа също трябва да въведе мита за стоки от САЩ. Ние не можем да приемем всичко", каза Каудер. Той напомни, че САЩ и ЕС вече са имали търговски войни за "пилешко месо или спагети". Тогава тези войни не бяха изгодни за нито една страна.

Според германския политик САЩ е експортна страна и свободната търговия е изгодна за нея. Преди време Тръмп разкритикува BMW, Daimler и Volkswagen за това че строят заводи в Мексико, а не в САЩ. Той заплаши тогава, че ще въведе високи мита за вноса на немски автомобили от Мексико.

Освен това Каудер се обяви за увеличение на военния бюджет на Германия на 2%. Заради тероризма изискванията към Бундесвера са се увеличили, както и опитите на Русия да дестабилизира Европа.

Източник: http://fakti.bg

Коментари в сайта

Последни новини