От х:

Днес в x:

Iron Maiden откриват рок хотел

Групата Iron Maiden обяви, че ще строи елитен хотел само за музиканти. Но първото условие, за да се ползва той от техните колеги е... да се държат възпитано и цивилизовано.
Рокът и хотелите никога не са споделяли благоприлично едно и също легло. Музикалните звезди са известни с манията си да хвърлят телевизори през балкона или да карат Harley Davidson в коридорите.

Най-големият ужас за чистачките е когато се налага да подредят и почистят стаите след гостуване на рок музиканти.

Iron Maiden решиха да се намесят в хотелиерския бизнес като открият в Лондон първия в света луксозен хотелски комплекс само за музиканти.

Рецепционистката задължително ще бъде облечена в екстравагантно черно, както се пее в хита на Елвис "Heartbreak Hotel", минибаровете в стаите ще бъдат скрити в огромни усилватели, а в кинозалата в приземния етаж ще се прожектират само музикални филми, като първият в програмата е "Лоша слава" (Notorious) за живота и смъртта на американския рапър Биги Смолс (Biggie Smalls).

Барът ще бъде отворен денонощно и в него ще се забъркват всякакви коктейли, а на покрива ще има открит басейн, който ще предложи на лондончани може би най-вълнуващата гледка откакто преди 40 години "Бийтълс" за първи път решиха да се качат на покрива на офиса на музикалната си компания "Епъл", за да изсвирят "Get Back".

Лобито на хотела ще бъде украсено със сувенири на Iron Maiden и лоднонски пейзажи, нарисувани от Ксавиер Пик (Xavier Pick).

Проектът ще струва 6.5 млн. паунда и ще бъде финансиран изцяло от мениджмънта на групата и собственика на верига нощни заведения Марк Фулър. Хотелът ще бъде открит през април и ще подслони за постоянно групата Iron Maiden и всички музиканти, които гастролират в английската столица.

Мениджмънтът още отсега е съставил строг протокол за поведение. Всеки музикант, който иска да отседне в хотела подписва декларация, че ще се държи почтено и възпитано.
В интервю за "Дейли Мейл" Никола Робъртс от групата Girls Aloud казва: "Дали се чувствам готино, когато унищожавам хотел ли? Не, не се чувствам. Всъщност се чувствам кофти и приличам на изрод. Тъжна работа".

Бутиковият хотел ще разполага с 30 стаи и ще се казва "Санктум Сохо" (Sanctum Soho). Той ще има собствена фирма за охрана, която няма да допуска наоколо да припарват папараци и фенове. Престоят в т.н. "помещения за пренощуване" ще струва 150 паунда.

По-луксозните номера струват 260 паунда и ще носят заглавия на песни като Purple Haze. Лукс-апартаментите се казват "Гол лукс" (Naked Luxe) и струват 500 паунда на нощ. Те са обзаведени в стил "art deco", а стените са облепени със специални тапети, правени по поръчка с цена на една ролка от 600 евро.

"Това няма да е хотел за изхвърляне на телевизори през прозореца" - коментира колумнистът Бен Грум.

Iron Maiden не са първите музиканти, заели се с хотелски бизнес. Преди тях Сам Филипс, който всъщност е записал хита "Heartbreak Hotel" в студията на Sun Records в Мемфис, инвестирал парите от звукозаписната дейност в хотелиерството и така се родила световно известната днес верига Holiday Inn.

Хотелиерският експерт Крис Рауз от консултантската агенция CB Richard Ellis, която е най-големият консултант за луксозни имоти в света коментира: "Най-важното в този бизнес е да имаш успешен бренд. Iron Maiden са един много силен бренд. Сигурен съм, че ще имат същия успех, както и на сцената".
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини