От х:

Днес в x:

Купувач позна откраднатия телевизор на съседа и обади апашите на полицията

Пишман крадци изхитряха и това им коства белезниците.

Двама от спипаните преди два дни крадци в Хасково са на 23 и 18 години, третият им авер е 36-годишен жител на село Гълъбец.

Тримата обирджии отарашили първо гараж в Хасково, действащ като автосервиз, откъдето успели да приберат само един оксижен. За да не са съвсем с празни ръце, разбили и двете паркирани в сервиза коли, за да им отмъкнат СD плеърите. После се насочили към селото на единия от групата - Гълъбец. Групата нахлула с взлом в необитаема къща и си осигурила оттам добра плячка - телевизор, усилвател и инструменти на обща стойност около 2 850 лв.

В крайна сметка обаче пътят на обирджиите свършил зад решетките.

Макар от криминалните им досиета да лъснало, че всъщност са вещи в занаята, този път решили да действат по бързата процедура, за да се отърват от краденото и точно там се издънили - докато разпродавали крадени вещи в село Гълъбец, разказаха източници на Haskovo.net.

Ударили на камък с бдителен съсед на хората от обраната къща. Той разпознал сред крадените вещи в буса на търговците телевизора на комшията и се обадил в полицията.

В ареста тримата разказали, че обичайно вършели работата си по-прецизно, като откраднатото от Хасково продавали в Старозагорско или в най-лошия случай на пазара за коли в Димитровград, където било Мека за крадците. Пласирали всичко - от пуски до домашни любимци.

Хасковлиите, изпели всичко на полицията, са освободени, но третият в групата - жителят на Гълъбец, е задържан за 72 часа. Криминалното му досие е повече от богато, почти половината от 36-те си години той е прекарал по затворите.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ho
    hoho
    5 -1
    13:29, 15 фев 2017
    двамата са от гълъбец а др, от странство
  • 2
    Хо
    Хо хо хо
    3 -2
    20:42, 15 фев 2017
    За пореден път лъжите хората с не особено точна информация. ..жалко.Пък ние "вярваме" на медиите.
Последни новини