От х:

Днес в x:

Кметът кани политическите партии на консултации за съставяне на СИК

Кметът на община Хасково Добри Беливанов разпрати покани към партиите и коалициите, които са участвали в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и са имали парламентарна група в Народното събрание към 24 януари 2017 г., за участие в консултации за състава на секционните избирателни комисии в Община Хасково за изборите за народни представители, насрочени на 26 март 2017 г. Консултациите ще се проведят на 16 февруари от 14 часа в заседателната зала на втория етаж на общинска администрация.

Покани са изпратени до партия ГЕРБ, коалиция БСП лява България, партия ДПС, коалиция Реформаторски блок (РБ), коалиция Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО, коалиция България без цензура (ББЦ), партия Атака, коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане).

При провеждане на консултациите партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: партията или коалицията от партии, която ги предлага, трите имена на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и телефон за връзка. Така също заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 24 януари 2017г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание, с което се удостоверяват пълномощията на лицата представляващи съответната партия или коалиция. Представителите на паритята трябва да носят пълномощно от представляващия съответната партия или коалиция, в случаите когато в консултациите участват упълномощени лица така също и списък на резервни членове.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ИК
    И кво прави ся?
    6 -4
    22:49, 10 фев 2017
    Верно ли Елена Йончева води листа в Хс? Лошо!
Последни новини