От х:

Днес в x:

Президентството: Действията на Беновска - платена провокация

Секретарят на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова нарече опита на журналистката Илиана Беновска да хвърли ябълка по него платена провокация.

Вчера, по време на отчета на държавния глава за свършеното през мандата му, Беновска се опита да хвърли ябълка към него, както направи и при пресконференцията на Румен Радев след президентските избори. 

Наложи се намесата на служителите на Националната служба за охрана (НСО), които я изведоха принудително от залата, въпреки нейната физическа съпротива. Самият Плевнелиев пък заяви, че такъв вид провокации не заслужават отговор.

"Президентът има врагове още от юни 2013 г. (след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Плевнелиев свали доверието си от кабинета "Орешераски" - б.р.) По вестниците има едни карета, на които пише „платена публикация”. Случилото се може да се сложи в рамка и отдолу да се напише „платена провокация”, тя е толкова евтина”, коментира днес пред bTV Румяна Коларова, която беше служебен министър на образованието в един от служебните кабинети на Плевнелиев. 

„Истината е, че в момента, в който тя се опита словесно да отстоява правото си да остане вътре, всички в залата се изсмяха и мисля, че това е оценката на гилдията. Не бива да се пада до това ниво. Всяка предварителна реакция, щеше да капитализира върху нея. По-хубаво е, че ѝ се даде свобода, за да я видим в целия ѝ блясък", каза още Коларова. 

Ген. Ралчев: Не бива да се пускат хора с торби в президентството

„Гардовете на НСО трябва да пазят не само живота, но и достойнството на президента. Реакцията на гардовете беше в рамките на допустимото. Грешка е обаче да се допуска човек с такива предмети в президентството, особено след като вече се знае, че въпросната личност има някакви скандални прояви”, коментира междувременно пред Нова телевизия бившият служител на службата за охрана ген. Румен Ралчев. 

Според него в държавни институции не трябва да се допускат хора с багаж - самата Беновска извади втора, резервна, ябълка от чантата си. 

„Не може да влезеш на „Дондуков” 2 с една торба с ябълки, грозде или краставици”, категоричен бе Ралчев. 

Според Николай Марков, друг бивш служител на НСО, проблемът се корени в това, че не гардовете решават кой да бъде акредитиран за подобни важни събития. 

„Тази жена има странен начин на изразяване, но не е луда и не искаше да нарани Плевнелиев”, каза още той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини