От х:

Днес в x:

Техници от EVN Пловдив пристигнаха в МБАЛ, аварията сериозна

    Техници от EVN Пловдив пристигнаха тази сутрин в хасковската многопрофилна болница, за да отстранят аварията в захранването, която вчера остави три отделения в МБАЛ без ток. Пациентите от засегнатите отделения – УГН, Урология и Инфекциозно, бяха евакуирани в Хирургия, Детско и Очно.

    “Има резервно захранване, но шалтерът веднага пада, щом се включи. Вероятно в отделенията се включват духалки и други консуматори”, обясни изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. Той допълни, че аварията вероятно е в кабела, който свързва трансформатора до старата морга със сградата на Инфекциозно.

    Техниците на Енергото извадиха апаратура, с която ще се опитат да локализират проблема. “Изглежда ще се окаже голям проблем, по-точно не само един”, лаконично коментира служител на EVN. Той допълни, че вероятно ще се наложат изкопни работи, смяна на кабели, а това ще отнеме доста време. “Надявам се все пак днес да приключим и да пуснем тока”, каза техникът.

    Отделението по хемодиализа, което е залепено за сградата на Инфекциозно, няма проблем. “Диализата е подсигурена на 200 процента”, обясни д-р Гелов.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ер
      еро
      0 0
      17:33, 17 яну 2017
      Лечение чрез студ и духалки за медиците.
    Последни новини