От х:

Днес в x:

Премръзнал самотник от Книжовник бере душа в болница

Премръзнал самотник от хасковското село Книжовник е бил откаран вчера в болницата, където медиците се борят за живота му. 52-годишният Дамян Жеков, по прякор Горския, е открит в безпомощно състояние в къщата си от комшия вчера. Съседът, който често наглеждал мъжа, уведомил кмета на селото Иван Славилов. Той пък се обадил на спешния телефон 112 и е изпратена линейка, която откарала мъжа в МБАЛ-Хасково. Горския е бил настанен в ОАИЛ.

Според хората от Книжовник Дамян живеел сам от години, имал роднини в Свиленград, които рядко го навестявали. Често посягал към чашката. Предната вечер пък паднал вкъщи и пак неговият съсед се отзовал на помощ. Вчера обаче комшията го заварил премръзнал.

„Пациентът беше докаран вчера с хипотермия в кома. Днес обаче състоянието му се подобрява и се възвръща към живот“, каза зам.-директорът на болницата д-р Иван Иванов.

Това е вторият случай на измръзване вчера. Първият обаче завърши с летален край.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    C0
    c0oL
    11 -1
    11:08, 12 яну 2017
    Не е лош човек, но алкохола го съсипа, не прощава на никого !!!
    • 11
      111211
      3 0
      16:22, 12 яну 2017
      Ами те много пият, ама разликата е в това кой на топло и от кеф, а кой на студ и от неволя. Дано се оправи човека и види по-светли дни. И след това да пие само от кеф.
Последни новини