От х:

Днес в x:

Хасково остава без дърва за огрев в големия студ

Изображение 1 от 6

    Хасково остава без дърва за огрев в идващия сибирски студ в следващите дни, установи репортерска проверка. В повечето складове за твърдо гориво в областния град днес изчерпват последните си количества.

    В един от складовете на “Кърджалийска” днес тръгна последният камион с дърва. “Остава съвсем малко количество, ще го оставя за продажба на дребно. Нека да има за повече хора, макар и в малки количества”, обясни шефката на фирмата. Според нея проблемът идва от липсата на зареждане. “Караме дървата от Великотърновско и Ивайловградско. Там в гората не може да се влезе, снегът е над метър”, обясни тя.

    В останалите складове количествата също бяха минимални. На площадката до светофара до АГО също товареха последните цепеници. “Това са ни дървата. Днес сигурно ще свършат. Чакаме да ни се обадят за доставка, но като гледам прогнозите за времето, не ми се вярва да получим в близките дни”, призна собственикът на фирмата.

    В един от складовете на Сточна гара пък твърдят, че имат достатъчно количества дърва за огрев и продължават да получават заявки за доставка. Поглед към складираните цепеници обаче показва, че този оптимизъм е твърде нереалистичен, особено ако останалите складове в града хлопнат кепенци. “Нямаме обаче брикети, проблемът е с фабриката в Гълъбово”, допълниха от склада.

    Припомняме, че от четвъртък се очаква значително застудяване, като температурите през уикенда според прогнозите ще паднат до минус 17, а в неделя дори през деня термометърът ще показва най-много минус 10.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дъ
      дървар
      8 0
      12:09, 4 яну 2017
      В склада срещу Цигарената има колкото искаш дърва и брикети - там са заредили след аварията във фабриката в Гълъбово, преди молко минах оттам.
    Последни новини