От х:

Днес в x:

Авария остави Стамболово без вода от миналата година

След три дни пресушаване на чешмите в Стамболово, тази вечер се очаква питейната вода да потече.

За безводието сигнализира читател на Haskovo.net, който обяснява, че питейната вода е спряла в общинския център навръх Нова година, на 31-ви декември, а от 1-ви и втори януари вода нямат и другите населени места в общината.

Проверката ни показа, че причина за тридневното безводие в Стамболово е голяма авария в последния ден на годината в помпената станция в с.Силен, в която е гръмнал трансформатора при лошото време.

От три дни ВиК екипите работят по отстраняването на аварията, с разрешение на EVN от ТЕЦ-а в Хасково днес е монтиран нов трансформатор на мястото на излезлия от строя в помпената станция, информира кметът на Стамболово Мухлис Сербест.

Той увери, че вече се изпомпва вода и тази вечер, най-късно до утре сутринта питейната вода ще потече в чешмите на хората от всички населени места в общината.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Чи
    Читател
    10 -1
    22:43, 3 яну 2017
    Това може само в Стамболово да се случи, назначени и от пътя хванати, за самочувствието да не говорим. Не 3 ами 13 дни може да седим без вода на никой не му пука.
  • 2
    Съ
    Също читател
    3 -1
    10:38, 4 яну 2017
    Е, какво очаквате от назначени на ръководни постове селяндури? В тези тикви няма никаква мисъл, но те са с "вишу" образование, което им дава самочувствие, нали? Жалка картина...
  • 3
    An
    aneto
    0 -1
    13:01, 4 яну 2017
    Какво да очакваме от хора, които не са запознати със случая - "от 3 дни се работи по отстраняването". Ако не разбираш написаното не го коментирай. Не знаеш ли, че през почивните дни в България се почива? Малко акъл да имаш ама на време да ти дойде.
    • Зр
      Зрителя
      1 0
      16:36, 4 яну 2017
      А на теб да ти е ясно че за ВиК почивни дни няма както и за ЕВН и другите фирми осигуряващи комунални услуги виж си акъла на патка и тогава коментирай другите!
  • 4
    Ме
    Местен
    1 -1
    15:35, 4 яну 2017
    Който не е наясно с проблемите и обстановката моля да не пише глупости .
  • 5
    An
    aneto
    0 -1
    17:34, 4 яну 2017
    До Зрителя
    За ВИК, ЕВН и другите фирми осигуряващи комунални услуги няма почивни дни, но за фирмите за осигуряване на трансформатори има. Информирай се.
  • 6
    Чи
    Читател
    1 0
    23:04, 4 яну 2017
    Какво са виновни хората от селото да стоят без вода, това не е техен проблем има ли трансформатор или друго каквото и да е. Когато минат за сметката и не си я платиш не те ли спират, те си вземат заплатите а хората да стоят 3 дни без вода.
Последни новини