От х:

Днес в x:

Хандбалистите на Хасково започнаха с победа за Купата на България

    Хасковският хандбален клуб „Асти-91“ започна с победа в турнира за Купата на България, който стартира днес в зала „Спартак“ в областния град. Това беше първият мач от надпреварата, в която момчетата на треньора Самет Муртазали надделяха над противниците си „Албатрос“ Бургас с 26:21 гола.

    Хасковлии взеха преднина още в началото на мача и доминираха над съперниците си почти през цялото време. В края на първото полувреме резултатът беше 12:9 гола. В един момент гостите от Бургас догониха домакините и изравниха за 18:18. С бързи атаки и точни попадения в противниковата врата хасковлии отново взеха превес и запазиха превъзходство до последния съдийски сигнал.

    Най-точен за хасковлии беше Тодор Кирев, който се разписа със 7 гола, 5 отбеляза Петко Петков, с по 4 точни попадения са Димитър Тодев и Петър Тенев, с един по-малко беше Виктор Ванчев, а Ангел Николов се разписа с два гола. Титуляр на вратата на „Асти-91“ беше националният състезател Валери Бобачев.

    Сред публиката беше и бившият окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев, който беше дошъл да подкрепи сина си Виктор.

    Официалното откриване на турнира е от 17:15 часа днес. Половин час по-късно започва и втората среща за „Асти-91“ срещу „Локомотив Горна Оряховица“.

    Битката в групите продължава и утре, а в неделя са мачовете за разпределение на медалите.

    Закриването и награждаването са от 14:30 часа на 18 декември.

    Анета Кутелова  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини