От х:

Днес в x:

26 °C

Заплашван и опожаряван хлебар погнат от БАБХ за незаконен склад

  Инспектори на агенцията по храните в Хасково ще друснат акт на Веселин Илчев заради незаконен склад, в който съхранява хляб и хлебни изделия. Илчев е дистрибутор на пловдивски хлебозавод, а миналата година преживя палежи, побой над негови служители и заплахи за живота му заради по-евтините самуни, които пуска в магазините.

  Складът му се намира в базата на бившите вторични суровини в Източната индустриална зона. Проверката установила, че помещението не е регистрирано по чл. 12 от Закона за храните. Санкцията за това нарушение е от 1000 до 3000 лв.

  Д-р Георги Илиев, началник отдел “Контрол на храните” към БАБХ Хасково обясни, че проверката е по сигнал на горещия телефон на агенцията, подаден на 11 ноември. В него се твърдяло, че хляб и хлебни изделия се съхраняват в незаконен склад на посоченото място.

  В халето инспекторите открили 100 пакета брашно и 100 пакета със солети. В момента на проверката пък се разтоварвали касетки с хляб от микробус. В автомобила имало празни касетки за хляб, както и 40 опаковани самуна.

  “Храните са под възбрана. Веселин Илчев се е представил като физическо лице и заявил, че храните са негови. За брашното е представил документ за произход, но за хляба не. Предстои да направим проверки в хранителни магазини, за да установим дали той ги е зареждал с този вид хляб. Ако за втори път хванем същото лице да съхранява храни в нерегистриран склад, ще го предадем на прокуратурата”, обясни Илиев.

  “Това е мокра поръчка, поредната от многото”, заяви за Haskovo.net Веселин Илчев. “Явно целта е хасковлии да ядат скъп и некачествен хляб. Миналата година ми палиха колите, биха наши шофьори, пращаха ми заплахи. Знам кой стои зад всичко това, но не мога да кажа името му, защото може да ме съди. Но явно е човек, който е минал на левия бряг и тайно е влюбен в мен, щом от две години се занимава само с мен”, допълни Илчев.

  Той разказа, че това лято също е бил обект на множество атаки. Подхвърлили му наркотик в колата, но той се усетил и предал дрогата в полицията. “През лятото пък въоръжени и маскирани нахлуха с взлом вкъщи и щяха да наранят приятелката ми”, разказа още Илчев. По думите му непознатите маскирани мъже се промъкнали в двора, помислили, че в колата е той и скочили, но като видели, че от автомобила излиза жена, избягали. След този шок приятелката му дори напуснала страната и заявила, че докато не свърши този ад, няма да се върне.

  “Проверката на Агенцията по храните е част от тези атаки, това е очевидно. Преди години така съсипаха “Бакери”.  По същия начин. Влиза възрастна жена сутринта в магазина и излиза с хляб в ръце. А в него – счупен живачен термометър. И по някаква “случайност” журналистите са там и снимат. Малката подробност е, че в хлебозаводите изобщо не се използват такива термометри, живачни, няма да си мерим собствената темрература. Но Бакито го съсипаха. Сега се опитват да направят същото. Извикали са журналисти при проверката, за да се разправят с мен както с Бакито”, допълни Веселин Илчев.

  По думите му от две години Агенцията по храните го преследва и той смята, че това е част от бандитските атаки срещу него. “Не знам вече за кой път ме проверяват. Миналата година пък погнаха магазините, които продават нашия хляб”.

  По повод конкретния случай с незаконния склад, Илчев призна, че е в нарушение. “Този склад е нов, сега го построихме, но не е довършен. Иначе са спазени всички изисквания, но няма как да получа регистрация, преди да го довършим. Ще си платим глобата, щом сме в нарушение. Но интересно как БАБХ има становище, след като още не съм им предоставил исканите документи? Имам 10-дневен срок”, допълни младият бизнесмен.

  Тодор Кръшков

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (34)

  • 1
   Съ
   Сър
   107 -3
   14:28, 9 дек 2016
   Абе, БАБХ, що само Веселин проверяват? Що не проверяват голямата верига, която продава детски пюрета, в които има тиксо? Що не проверяват заведенията и не им налагат глоби, от храната, на които после хората се посират и са в болница? Веселин ще си плати глобата, а БАБХ ще се правят, че вършат дейност по сигнали забележете!!! Продажници долни..
  • 2
   Да
   да
   88 -6
   14:45, 9 дек 2016
   Проверяващите органи са корумпирани. Кой ви плаща? Защо ви пречи момчето? Какъв е проблема да продава кой какъвто иска хляб в Хасково?Полицията има ли становище - тази история е от миналата година.
  • 3
   Ня
   Някой си
   69 -6
   15:16, 9 дек 2016
   Еее не се спряха То не му палиха колите бусовете стреляха по къщата .... Потрес
  • 4
   Xm
   xm
   22 -34
   16:12, 9 дек 2016
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Др
   дръж се
   56 -4
   16:34, 9 дек 2016
   Дръж се младеж, не се предавай. Защо полицията не си върше работата и не открие изнудвачите?Има нещо в товааааааа
  • 6
   Па
   Пачев
   61 -1
   16:39, 9 дек 2016
   От ясно по-ясно е, че това е поръчка на местни хлебари!!! Поръчковците хем отчитат дейност, хем пък и нещо получават за това! Машалла! Дребните продължават да ги мачкат в тази Мутроландия!
  • 7
   Ge
   gergana
   30 -13
   16:39, 9 дек 2016
   Браво Герб така се действа .Ша гласувам за Румен Стоянов помака най извесния гербажия сред резбованите .Браво
  • 8
   Аn
   Аn
   60 -1
   16:39, 9 дек 2016
   Хора спрете се най- после, оставете Илчев на спокойствие. Вместо да търсите под вола теле защо не подгоните тези които го тормозят? Защо никой нищо не направи когато му палеха колите, заплашваха го или пребиваха шофьорите му? Какво ви е направило момчето, освен че продава по-евтин и по-качествен хляб.
   • Za
    Zapoznat
    5 -22
    02:04, 10 дек 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 9
   Не
   Нели
   50 -1
   16:40, 9 дек 2016
   А какво ще кажете за заплахата за убийство, че и номера се изписва. Какво още трябва да се случи за да обърнат внимание от полицията?
  • 10
   Ве
   Веселин Илчев
   64 -4
   16:44, 9 дек 2016
   Когато имаш куража да им се опълчиш и да не наведеш глава става така. Целия град знае кой капут ги прави тия номера. Жалкото е,че няма куража да излезне на светло да видим дали ще е още толкова куражлия да се разберем като мъже ама чрстно казано се съмнявам...
   • Та
    тартюф
    33 -3
    16:56, 9 дек 2016
    Хлебната мафия си е...ло майката. Знаем кой са производителите на хляб, някой от тях ще да е
  • 11
   Та
   тартюф
   34 -2
   17:03, 9 дек 2016
   Това склад ли е бе с 40 самуна. Човека може животни да си храни с тоя хляб и да си е негов.
  • 12
   Pa
   Pampersa
   17 -40
   17:10, 9 дек 2016
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Пи
    пишльо
    37 -2
    17:58, 9 дек 2016
    Ами какво да прави човека като институциите не работят бе хаптал. То комай само журналистите ни останаха. Полиция, прокурори, съдии .... всички - продажници. Мене ако питате проверките на човечеца не са случайни. Само тоя сайт държи и съобщава и не мълчи и не се съобразява, а помага. Какво ще направиш ако са се прицелили в тебе. само гластност, нека всички да ги видят и да видим тогава как ще си затраят.
  • 13
   Pa
   palqchovciii
   30 0
   18:04, 9 дек 2016
   Защото продава хляба на ниски цени , какво ли не ги кара да правят тия завистливи копелета
  • 14
   По
   потребител
   30 -1
   18:53, 9 дек 2016
   всичкое заради това че предлага най евтиния хляб в хасково
  • 15
   Ме
   Меги
   49 -3
   19:01, 9 дек 2016
   Уважаеми читатели на хасково.нет ,за пореден път сме свидетели как младите,работещи и успяващи хора в Хасково им правят всякакви проверки,за да бъдат спъвани да работят и да се развиват. Затова не се чудете защо в нашия град останаха само мрънкащи пенсионери по пейките и бездомни кучета.Всички пред Коледа вдигат цените,а г-н ИЛЧЕВ понеже е намалил цената на вече доста заелия пазарен дял ТРАКИЙСКИ хляб сега ще го проверяват и глобяват по анонимни сигнали.
   • Не
    Незапознат
    27 -3
    22:35, 9 дек 2016
    Хайде да направим бойкот и да взимаме само неговият хляб.Хем да покажем на този по надолу с коментара си оял се саумнджийски плъх Хаха който се гледа като сгоден циг@нин какво е символ,традиция,гостоприемство и основна храна.Хем да направим и едно чудо.А не само да твърдим че по Коледа стават такива.
  • 16
   Ma
   marli
   33 -4
   19:55, 9 дек 2016

   ХОРА КАКВО СА ЧУДИТЕ ТЕ СА ЕДНА ГРУПА ЕДИНИЯ Е Тодьо собственик на хлебозавод Хасково а другите са Тенчо Лилянов,Захари Запрянов ЧСИ ;Самоил Пеев тваса групата дет турмозят цялата Хасковска област прокуратурата и полициата са тяхни подлоги Цацаров жив ли си или чакаш на народа да му писни.Товаса картелните обици на Хасково за това няма да има млади хора в Хасково.
  • 17
   Ma
   marli
   18 -3
   20:01, 9 дек 2016
   ХОРА КАКВО СА ЧУДИТЕ ТЕ СА ЕДНА ГРУПА ЕДИНИЯ Е Тодьо собственик на хлебозавод Хасково а другите са Тенчо Лилянов,Захари Запрянов ЧСИ ;Самоил Пеев тваса групата дет турмозят цялата Хасковска област прокуратурата и полициата са тяхни подлоги Цацаров жив ли си или чакаш на народа да му писни.Товаса картелните убици на Хасково за това няма да има млади хора в Хасково.
  • 18
   Ха
   Хаха
   10 -11
   20:03, 9 дек 2016
   Ари ко са напъвате ве мишки ...той. вече не е модерно да се яде ЛЯБ БА ГАНЬОВЦИ
  • 19
   Ни
   Никоя
   18 -1
   20:38, 9 дек 2016
   Хлебопекарна на 200 лв. Брашно... Каквото намеря в магазина. Ставам рано, зареждам я в пет. Хляба е слънце. М ирише на хляб. Не е био, ама е по-Убав . Един чувал брАшно, мая, малко усилие и получаваш ЛеБ. Една филийка, колкото пет от магазина. Честито на печелившите. Ние магазински ЛеБ не Идем от две години. НеАме газовИ, Оти от магазинския получаваме. Точка. Я и сама моА да месА, ако ми се развАли пекарната. МъжО става с мен и Он ми праИ мУабет, докато меся или зареждам пекарната. И пак има ЛеБ ... Идете, купете си брашно, умесете си Хляб, изчечето Го! По-хубаво НЯМА!
  • 20
   Хл
   хлебар
   8 -29
   20:52, 9 дек 2016
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ме
    меги
    21 -2
    21:52, 9 дек 2016
    Вие не сте хлебар,а хлебарка гнусна!
  • 21
   Чо
   Човек
   27 -1
   23:56, 9 дек 2016
   Тодьо продаде хлебозавода на Тенчо Лилянов така че заподозрените намаляват с един.И аз съм ЗА това да предложение да купуваме от хляба на това момче щом го мачкат и тормозят.
  • 22
   Чо
   Човек
   20 0
   00:12, 10 дек 2016
   Хлебарче кажи що вие не намалите цената на хляба ами се оглеждате в момчето и го тормозите.Аз ще ти кажа щото вие няма да си го признаете - искате да си държите високите цени за които се разбирате всички хлебари и така да си пълните гушите на гърба на бедния народ защото това е основното препитание на пенсионерите и бедните - ХЛЯБА,поради простата причина че не им достигат парите и си купуват най- евтиното за да не умрат от глад.
  • 23
   Чо
   Човек
   19 0
   00:21, 10 дек 2016
   За едно си прав хлебарче -Мафия наистина няма, има селски мишоци като вас които изпращат прегладнели бандитчета да палят и тормозят такива като това момче.Но когато попаднете на някой който за всеки запален бус ще пали три ваши плюс още две три лимозини и ще ви причаква в тъмното за да ви провери пулса,така опръсквате гащите че ще сте само за снимка!
  • 24
   Ев
   Евертъна
   5 -4
   06:46, 10 дек 2016
   Един човек егоист ми каза, в Хасково, когато бях без пари, ти искаш да помагаш на всички, защо ме следваш!
   А аз бях без пари, той ми бе КОЛЕГА, в Кауфланд от Ливърпул!
   Каза ми тогава, когато и да те видя, ще те УБИЯ!
   Прибрах се, той ме злепоставяше, действаше зад гърба ми, фен на Ливърпул!

   Позволих му да се издигне, Кауфланд за мен са никой!
   Дъщерна фирма на Лидъл от Германия!

   Та, Коцето действаше зад ГЪРБА ми тогава, но всички ХАСКОВЛИИ помнят, аз как влязох ПИЯН и в Кауфланд и казах, на един съученик от Автото, тоя Заралия, не искам да го виждам!

   Даже не му помня името, а Заралията бе по мъничък от ХАСКОВЛИЯТА!
   Ей, Хасково е СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРАД, ЕЖЕДНЕВНО ПРЕЗ ГРАДА ПРЕМИНАВАТ, КИЛА ОТ НАРКОТИЦИ!
   КАНАЛА СЕ ДЪРЖИ, ОТ БРЪТЧЕД МИ БРЕНДО!

   НАЗДРАВЕ
  • 25
   Ев
   Евертъна
   1 -2
   08:24, 10 дек 2016
   Попитах брат си, как е чувството да си в апартамента, там, където почина майка НИ?
   Имаш ли чувства от това, че все още виждаш ВЕЛИКА ТРАКИЙКА?

   Е, да..... попитах брат си изпитва ли страх от това, че все още очаква да види майка си, влизайки, в апартамента, чувството ТРАКИЙСКО няма думи, аз изпитвам страх, такъв че, навлизайки в апартамента, няма да видя ТОПЛАТА ЦЕЛУВКА, на майка ми .....
  • 26
   Ve
   veso
   7 -13
   10:06, 10 дек 2016
   Весо от малак си е едно... питайте го в колко учил... Виж коментара
  • 27
   Ve
   veso
   8 -10
   10:08, 10 дек 2016
   Същия като другия Весо афромана
  • 28
   Ko
   koko
   2 0
   09:50, 13 дек 2016
   Имам предложение да саберем пари да върнем Евъртъна в Хасково, не мисля че са много скъпи билетите за самолет, та както и да е връщаме го пускаме го охрана на хляба на момчето да обикаля с бусовете дето разнасят хляб..и сега следва най интересното когато дойдат пак да го бият Евъртъна поема всички удари и оправя положението, така хем вълка сит хем агнето цяло и така докато издържи след това си го пращаме пак в Англия да си го лекуват щото здравеопазването им е безплатно и после пак си го пращат тука, и става един убийствен кръговрат за Евъртъна... и със осигуровките който плаща в момента ще е от полза на цяло Хасково.....За СТРАНИЧНИ БИЯЧИ ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ХАСКОВО НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ СВЕТЛЬО А САМО ЗА ТЕЗИ ДЕТО ПЛАШАТ МОМЧЕТО.... АКО НЯКОЙ ДРУГ ТИ ОТУПА ПРАХОЛЯКА СИ Е ЗА ТВОЯ СМЕТКА !!! (поправка на автора)
  • 29
   Ве
   Веселин Илчев
   7 0
   20:29, 13 дек 2016
   Много благодаря за ОГРОМНАТА ПОДКРЕПА НА ВСИЧКИ.
   Не съм предполагам,че толкова много хора биха ми влезнали в положение :)

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  17 окт 2019
  Последни новини