От х:

Днес в x:

„Орфей“ пя с рояла на акад. Петко Стайнов

Изображение 1 от 2

    След като преди месец хор „Орфей“ пя под акомпанимента на рояла на Хилда Казасян, този уикенд певците се радваха на възможността да се представят и със съпровод на рояла на композитора акад. Петко Стайнов. Този шанс орфейци получиха при участието си в Първи национален хоров празник „120 години Петко Стайнов“, който се проведе в Казанлък на 3 и 4 декември. Събитието бе организирано от Община Казанлък, фондация „Акад. Петко Стайнов“, НЧ „Искра“ – Казанлък и Смесен хор „Акад. Петко Стайнов“ – Казанлък. Концертите се състояха в историчеки музей „Искра“, където се пази и роялът на големия български композитор.

    Освен хорът от Хасково участваха и състави от Свищов, Стара Загора, Пловдив, Варна, София, Шумен, Павел баня и Казанлък. „Орфей“ се представи с репертоар, включващ песни от български, руски, американски, италиански и френски композитори. За своето участие хорът получи грамота и покана за участие в следващото издание на празника.

    Сега певците и техните ръководители продължават с натоварената си концертна програма. Малките орфейци ще открият коледния фестивал в Хасково на 16 декември, а по-големите певци от концертната, младежката и женската формации ще се включат в концертите на 17 декември. За всички тях е участието и в концерта „Песни край елхата“ на 18 декември на площада в Хасково. Сценичният маратон ще приключи на 22 декември с концерт на Младежки център.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини