От х:

Днес в x:

МВР задържа рекордно количество боеприпаси

МВР неутрализира в Стара Загора престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси.

Акцията е проведена от служители на ТСБОП – Стара Загора, под надзора на Специализираната прокуратура, съобщи пресцентърът на МВР.

Престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на боеприпаси, бе разбита при специализирана полицейска акция на ТСБОП-Стара Загора.

В акцията, проведена на 2 декември на територията на Стара Загора, освен служителите на ТСБОП-Стара Загора, са участвали и сили от териториалните сектори в Пловдив, Сливен и Хасково, служители от ОДМВР-Стара Загора и СОБТ.

В хода на процесуално-следствените действия са проверени седем адреса. Оттам са иззети 16 пистолета, 8 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген, взривно вещество, 806 патрона, около 30 гилзи, 7 пълнители и шест кутии барут. 

Установени са още 77 капсул-детонатори, два снаряда, огнепроводен шнур, взриватели за гранатомет и за гранати, 242 капсули за възпламеняване и 103 сигнални ракети.

Задържани са петима мъже – Д.М./69г./, Т.И./63г./, Д.А./43г./, Т.Т./53г./ и Д.Б./63г./. Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Двама от заловените са действащи служители на оръжейна фирма. От цялата престъпна група, само един е известен на полицията. 

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно производство, съхранение и продажба на боеприпаси.

"Има данни по това производство за осъществена сделка за взривно вещество, преди задържането на тази група. Тази сделка е с международно участие. Самото количество взривно вещество е може би едно от най-големите задържани до момента, можете да си представите, че едва ли е ползвано за лов риба.

Такова количество може да срути един жилищен блок, да не кажа – няколко", заяви Иван Гешев, шеф на специпрокуратурата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини