От х:

Днес в x:

Първи снежец и народът се юрна за зимни гуми

Изображение 1 от 5

    Макар че не успя да натрупа, първият сняг за тази зима стресна шофьорите в Хасково и те се юрнаха да слагат зимни гуми. Верни на навика си да оставят всичко за последния момент, пред сервизите се наредиха опашки от коли, някои от които лъскави марки, както и джипове.

    В сервиза за гуми на бул. “Васил Левски” отчетоха удвоен поток днес от клиенти в сравнение с миналата седмица. Според работниците преди десетина дни, когато КАТ обяви, че започва акция “Зима”, също имало наплив. Не като сегашния обаче, когато се рискува не просто глоба, а злополука с непредвидим край.

    Припомняме, че зимните гуми не са задължителни по закон, пътните полицаи проверяват само грайфера. Въпреки това повечето шофьори предпочитат да заложат на сигурно и се бъркат в джоба да “обуят” колата за зимата.

    Много хора, особено тези, които изминават малко километри през годината, изобщо не сменят зимните гуми и карат с тях и през лятото, обясниха монтьори. Причината според тях е, че след няколко сезона зимната гума така или иначе губи еластичността си и трябва да се смени, въпреки, че все още е с добър грайфер.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Dn
      DNZ
      12 -6
      16:44, 29 ное 2016
      Безотговорно е още да има коли с летните гуми, понеже през зимата, върху хлъзгавите и студени зимни пътища, летните гуми губят сцепление много по-бързо вследствие на специалните технологии за летни гуми и на специалната лятна каучукова смес на протектора. Ако водачите оставят летните гуми през зимата, това може да означава по-дълъг спирачен път и съответно- да приветстваме счупените брони, ударени други коли и най-лошото- прегазени хора. И за информация- 4 броя зимни гуми 2-ра ръка- 160 лв. за един среднокласен автомобил. Така че...
    • 2
      66
      66666
      12 -1
      16:57, 29 ное 2016
      А 280-300 лв. Са новите / аз никога не бих дал 160 за втора ръка с 5-6 мм. Грайфер от които някой е взел най доброто а аз да се лъжа че имам гуми.аз лично за моето ванче дадох 600 лв. За зимен фаерстон
    • 3
      На
      наблюдател
      10 -4
      17:10, 29 ное 2016
      Там е работата, че тия всички евтини гуми, дето ни ги продават в супермаркети и къде ли не, нямат и грам каучук а само полимери и пластмаси. С тези евтини гуми дългият спирачен път е гарантиран а освен това ви бъркат в джоба понеже вдигат разхода на гориво. За някакви си 20-40 лева спестени при покупка на евтина гума после ви излиза десеторно от преразход, а и в критичен момент няма да ви достигне някой и друг метър спирачен път.
      Народът си го е казал - евтиното излица скъпо!
      • Jo
        John
        8 -4
        17:19, 29 ное 2016
        най-евтино е на газ, пестиш от ремонти, като се запали - за скрап!
    Последни новини