От х:

Днес в x:

КЗП с предупреждение за повишено внимание при празничния шопинг

Засилен  мониторинг на стоките, които се предлагат в търговските платформи по интернет и магазините започва предпразнично Комисията за защита на потребителите, обяви председателят на контролния орган Димитър Маргаритов.

Целта е да не бъде допускано разпространението на опасни стоки, нелоялни търговски практики и други тип административни нарушения, които довеждат до засягане интересите на потребителите.

Вниманието на потребителите Маргаритов насочва към особено характерните по това време на годината нереални намаления или фалшиви промоции. В този период на годината, когато се заформя масова истерия за пазаруване, много от потребителите са привлечени към обектите, включително и в тези, действащи в интернет, чрез

рекламни брошури, но често се оказва, че промоционалните стоки не са налични. Друг трик на търговците е да посочват даден процент намаление, който обаче важи за много малка част от артикулите, а останалите са на редовни цени. Има и случаи, в които намалението не е реално, защото по-високата цена не е прилагана поне един месец преди то да бъде обявяване, както се изисква по закон.

От КЗП насърчават гражданите винаги да реагират, когато правата им са нарушени и да сигнализират за това на експертите.

Председателят на комисията Димитър Маргаритов коментира, че сигнализирането при нелоялни практики от пострадалите вече е от голяма важност, тъй като по този начин се предпазват и много други хора.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини