От х:

Днес в x:

Четвъртокласници от „Смирненски“ дариха играчки за бедни деца

    Четвъртокласници от училище „Христо Смирненски“ се включиха в благотворителна инициатива за даряване на играчки за бедни деца. Тя е организирана от Общностен център за подкрепа на деца и семейства в Хасково. Мотото на кампанията е „Подари играчка“ - „Подари ненужните си вече (здрави) играчки на дете в нужда. Подари усмивка на дете, стани благодеятел!“.

    Първи в инициативата се включиха от Младежки център в Хасково, където още в началото на миналата седмица във фоайето беше поставен специален кош за събиране на играчки. Днес децата от целия 4“А“ клас от ОУ „Христо Смирненски“ с ръководител Богдана Тенева се включиха в кампанията. Всяко от децата беше донесло по няколко играчки и с усмивка ги поставиха във специалния кош.

    „Донесох няколко мои плюшени играчки и се радвам, ако мога да направя някое дете щастливо“, каза Тома Николов. Неговата съученичка Бурчит Фетта също се разделила с няколко свои любими играчки – плюшени зайчета, маймунка и мече. „Дарявам ги да може и други деца да се радват“, каза четвъртокласничката.

    Играчките ще бъдат доставени с транспорт на Общностния център на деца от бедни семейства и в детски градини по селата, обясни директорът на Младежки център Жанета Матанова. Предстои подобни кошове за играчки да да бъдат поставени в читалище “Заря” и в училищата в града. Акцията е безсрочна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ha
      ha ha
      2 -3
      17:57, 14 ное 2016
      Драги журналисти.
      Бедни деца няма, има деца в неравностойно положение и то заради шибаната ни държава , заради корумпираните политици , и не на последно място заради бойко ,
      • Не
        не съвсем
        3 0
        11:13, 15 ное 2016
        Бедни деца ИМА ! И то доста бедни , стига с политическо коректното говорене в тази държава ! Можехте да поздравите децата , че са се разделили със своите играчки , за да ги подарят на непознати бедни дечица ! Браво !
    Последни новини