От х:

Днес в x:

"Ние гражданите" се събират на граждански протест днес

"След поставянето на КТБ под особен надзор редица политици, в т.ч. настоящият премиер на Република България обещаха на българските граждани пълна прозрачност и цялата истина по случая КТБ. Вместо това срециалните поправки на "най-добрите в ЕС" банкови закони позволиха на група политици и бизнесмени да ограбят активите на фалиралата банка и фактически спестяванията на над 7800 граждани и фирми. На нито един сигнал за закононарушения на квестори, синдици, управител и подуправители на БНБ до края на 2014 г. , за присвоявания и ограбване на активи на КТБ, които би следвало да влязат в масата на несъстоятелността на банката, не е даден ход."

Това е част от писмото на гражданското сдружение "Ние гражданите", с което свиква протестен митинг днес от 13 ч. пред сградата на президентството и се обръща към всички граждани и граждански организации, които смятат правата си за ощетени не само в банковия сектор и които искат правов ред и сигурност.

НПО "Ние гражданите " е неправителствена организация, която защитава правата на вложитеите в КТБ над гарантираните суми, но видно от сайта й, в обсега на дейността на сдружението влиза защита на всички основни права на гражданите.

Досега сдружението е подало над 40 сигнала до прокуратурата с документи и приложения - характерно за "Ние гражданите" е обилната документация с която придружават всеки сигнал, но досега прокуратурата не е дала ход на нито един.

Сдружението многократно настоява и за разсекретяване на стенограмата от КСНС при президента през юли 2014, което и досега не е направено - на онова заседание се обсъждаше съдбата на КТБ.

Вера Ахундова, съпредседател на НПО "Ние гражданите", обясни на въпрос на "Дневник" за актуалните им приоритети - сред последните им сигнали и жалби са и тези до омбудсмана Мая Манолова във връзка с 4-процентната такса, която вложителите трябва да заплащат, когато обжалват действия на синдиците.

"Ние гражданите" е организация с експерти - финансисти и юристи, която единствена сред гражданските формации следи специализирано и под лупа осребряването на активите на банката и изнася информация за действията на синдиците, съдилищата, съдебните изпълнители. Поради спецификата си сдружението, макар напълно игнорирано от големите медии, е неприятният коректор на финансовия министър Владислав Горанов, тъй като коригира представяните от него числа от парламентарната трибуна за събраните пари от продажбата на активите на КТБ.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ди
    Димитър
    2 0
    18:32, 9 ное 2016
    Да ходят "Ние гражданите" и да доведат беглеца Цветан Василев в нашия съд, все пак той източи банката и техните пари, освен че ние му плащаме лихвите сега. Отделно съсипа един куп други дружества и остави много хора на улицата, които едвам изхранват семействата си, нещо което на него му е чуждо в петзведния хотел в Сърбия.
  • 2
    Па
    Пацо
    0 0
    21:19, 9 ное 2016
    Определено една хайко до Сърбия ще има по-голям смисъл от тоя протест :)
  • 3
    Ра
    Рая
    0 0
    23:07, 9 ное 2016
    И какво стана? Събраха се 20 платени от Цветан Василев хора, които дори не са и били клиенти на банката и са поподскачали малко. Целта на този така наречен протест е поредния опит на Василев да дестабилизира държавата като уж започне протести. Докато този крадец и измамник е на свобода подобни схеми и акции няма да са единици. За него именно хаосът е изгоден, защото ще може да си замете следите за разграбването на КТБ и да се окаже чист пред съда.
  • 4
    Ра
    Рая
    0 0
    23:20, 9 ное 2016
    Ние гражданите е НПО финансирано изцяло от Цветан Василев с откраднатите пари от КТБ. Вера Ахундова му е подлогата, която се прави уж на ощетена, а дори не е имала сметки в КТБ.
Последни новини