От х:

Днес в x:

Поничките водят 12 дела срещу близките на Тодор

Братята Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, са завели 12 дела срещу близките на 18-годишния Тодор, който почина след побой с тях във Враца.

Два от исковете, всеки от които за по 5000 лева, Поничките внесли срещу брата на починалия Тодор - Ивайло Йорданов, съобщиха врачанският "Булнюз" и Нова телевизия.

Според Дамянови, младежът е разпространявал невярна и обидна информация за тях в национален ефир. Поничките са възмутени, след като Ивайло ги обвинил, че нямат никакъв морал и директно им приписвал убийството на по-малкия си брат от телевизионния екран. Братята обвиняват за подобни изказвания и майката на двете момчета Цецка Йорданова. 

Тъй като твърденията на близките на Тодор са направени в национален ефир в столични телевизии, от съда във Враца препратиха голяма част от делата на колегите си в Софийския районен съд. 

В четвъртък съдът не даде ход на едно от тях заради отсъствие на адвоката на Ивайло Йорданов. Поискана бе смяна на двама от свидетелите, като единият от новите ще бъде братът на ищеца Десислав Дамянов - Иван, който се яви в съда днес, но отказа коментар пред медиите. 

В залата адвокатът на двамата братя - Росен Бончев, заяви тяхното намерение да оттеглят исковете, ако близките на Тодор им се извинят за изречените в публичното пространство думи. Дамянови нямат и никакви финансови претенции, поясни юристът. 

18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата в центъра на Враца с Десислав и Иван Дамянови.

Първоначално Окръжната прокуратура във Враца повдигна на братята обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести, продължили няколко дни, обвинението бе преквалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди. 

Съдебно-медицинската експретиза обаче установи, че момчето е починало заради сърдечно заболяване, а раните от боя са само повърхностни. Тогава делото бе изпратено по компетентност на Районната прокуратура, откъдето предявиха ново обвинение - за хулиганаска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост.

В края на август Районният съд във Враца върна на прокуратурата обвинителния акт срещу братя Дамянови заради нарушения.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини