От х:

Днес в x:

6 °C

Доброволчески отряд влиза в Районния съд на Хасково

Доброволчески отряд от Младежки център -Хасково ще действа на територията на Районния съд в Хасково от края на следващия месец. Договорът за работата на доброволците на реални позиции в храма на Темида беше сключен днес от председателя на Районния съд Мария Ангелова и директора на Младежкия център Жанета Матанова.

Преди да влязат в съда, доброволците от Хасково ще получат логистична подкрепа от Националния алианс за работа с доброволци, на който е член и доброволческата структура към Младежкия център. Те ще бъдат обучени за правата и задълженията си в институциите. Те ще съдействат в съда един път месечно.

Това е вторият подобен договор за доброволците, първия беше сключен с Туристически информационен център -Хасково. Предстои подписването на документ за доброволческа помощ и в Старческия дом. Има идея доброволците от Младежкия център, които са между 16 и 19 годишна възраст, да влязат и в Детското отделение на МБАЛ- Хасково ,където да разнообразяват ежедневието на дечицата в болничните стаи като им четата приказки и играят с тях.

Като цяло идеята на участието на доброволците в различни институции е не само те да бъдат полезни с обществената дейност, която ще развиват, но и възможността, като млади хора, на които им предстои да продължат обучението си в университета, за ранно кариерно развитие. „Вършейки реална работа в институциите, те ще могат да оглеждат професиите с всички техни положителни и трудни моменти отблизо, което ще ги ориентира по-добре с какво искат да се занимават в бъдещето“, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Го
  голушко
  6 -6
  17:48, 18 окт 2016
  Пуснете ги в старческият дом да помогнат като санитари д0а нахранят някой старец да му обършат дупето Щели да са в детско отделение да четат приказки Нека да свършат работата на санитара да видят реалния живот Другото е трупане на позитиви за Матанова
  • Не
   Незапознат
   2 -6
   22:32, 18 окт 2016
   Точно така-позитиви.Заслужени за директора на Млад... Виж коментара
  • Че
   четящ
   1 -1
   10:18, 19 окт 2016
   Вие не четете. Горе пише ясно, че децата ще ходят и в Дома за стари хора, и в Дома за хора със сетивни нарушения.
 • 2
  До
  доин кихот
  0 0
  11:00, 20 окт 2016
  Да помага в определени граници ки наопределени прослойки това звучи малко избирателно другарю непознат Не така като ще ги учим на труд те трябва да виждат и усетят и хубавото и лошото в реалния живот а не да се кефят и вървят па перваза

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини