От х:

Днес в x:

26 °C

Доброволчески отряд влиза в Районния съд на Хасково

Доброволчески отряд от Младежки център -Хасково ще действа на територията на Районния съд в Хасково от края на следващия месец. Договорът за работата на доброволците на реални позиции в храма на Темида беше сключен днес от председателя на Районния съд Мария Ангелова и директора на Младежкия център Жанета Матанова.

Преди да влязат в съда, доброволците от Хасково ще получат логистична подкрепа от Националния алианс за работа с доброволци, на който е член и доброволческата структура към Младежкия център. Те ще бъдат обучени за правата и задълженията си в институциите. Те ще съдействат в съда един път месечно.

Това е вторият подобен договор за доброволците, първия беше сключен с Туристически информационен център -Хасково. Предстои подписването на документ за доброволческа помощ и в Старческия дом. Има идея доброволците от Младежкия център, които са между 16 и 19 годишна възраст, да влязат и в Детското отделение на МБАЛ- Хасково ,където да разнообразяват ежедневието на дечицата в болничните стаи като им четата приказки и играят с тях.

Като цяло идеята на участието на доброволците в различни институции е не само те да бъдат полезни с обществената дейност, която ще развиват, но и възможността, като млади хора, на които им предстои да продължат обучението си в университета, за ранно кариерно развитие. „Вършейки реална работа в институциите, те ще могат да оглеждат професиите с всички техни положителни и трудни моменти отблизо, което ще ги ориентира по-добре с какво искат да се занимават в бъдещето“, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Го
  голушко
  6 -6
  17:48, 18 окт 2016
  Пуснете ги в старческият дом да помогнат като санитари д0а нахранят някой старец да му обършат дупето Щели да са в детско отделение да четат приказки Нека да свършат работата на санитара да видят реалния живот Другото е трупане на позитиви за Матанова
  • Не
   Незапознат
   2 -6
   22:32, 18 окт 2016
   Точно така-позитиви.Заслужени за директора на Млад... Виж коментара
  • Че
   четящ
   1 -1
   10:18, 19 окт 2016
   Вие не четете. Горе пише ясно, че децата ще ходят и в Дома за стари хора, и в Дома за хора със сетивни нарушения.
 • 2
  До
  доин кихот
  0 0
  11:00, 20 окт 2016
  Да помага в определени граници ки наопределени прослойки това звучи малко избирателно другарю непознат Не така като ще ги учим на труд те трябва да виждат и усетят и хубавото и лошото в реалния живот а не да се кефят и вървят па перваза

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини