От х:

Днес в x:

Доброволчески отряд влиза в Районния съд на Хасково

Доброволчески отряд от Младежки център -Хасково ще действа на територията на Районния съд в Хасково от края на следващия месец. Договорът за работата на доброволците на реални позиции в храма на Темида беше сключен днес от председателя на Районния съд Мария Ангелова и директора на Младежкия център Жанета Матанова.

Преди да влязат в съда, доброволците от Хасково ще получат логистична подкрепа от Националния алианс за работа с доброволци, на който е член и доброволческата структура към Младежкия център. Те ще бъдат обучени за правата и задълженията си в институциите. Те ще съдействат в съда един път месечно.

Това е вторият подобен договор за доброволците, първия беше сключен с Туристически информационен център -Хасково. Предстои подписването на документ за доброволческа помощ и в Старческия дом. Има идея доброволците от Младежкия център, които са между 16 и 19 годишна възраст, да влязат и в Детското отделение на МБАЛ- Хасково ,където да разнообразяват ежедневието на дечицата в болничните стаи като им четата приказки и играят с тях.

Като цяло идеята на участието на доброволците в различни институции е не само те да бъдат полезни с обществената дейност, която ще развиват, но и възможността, като млади хора, на които им предстои да продължат обучението си в университета, за ранно кариерно развитие. „Вършейки реална работа в институциите, те ще могат да оглеждат професиите с всички техни положителни и трудни моменти отблизо, което ще ги ориентира по-добре с какво искат да се занимават в бъдещето“, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Го
  голушко
  6 -6
  17:48, 18 окт 2016
  Пуснете ги в старческият дом да помогнат като санитари д0а нахранят някой старец да му обършат дупето Щели да са в детско отделение да четат приказки Нека да свършат работата на санитара да видят реалния живот Другото е трупане на позитиви за Матанова
  • Не
   Незапознат
   2 -6
   22:32, 18 окт 2016
   Точно така-позитиви.Заслужени за директора на Млад... Виж коментара
  • Че
   четящ
   1 -1
   10:18, 19 окт 2016
   Вие не четете. Горе пише ясно, че децата ще ходят и в Дома за стари хора, и в Дома за хора със сетивни нарушения.
 • 2
  До
  доин кихот
  0 0
  11:00, 20 окт 2016
  Да помага в определени граници ки наопределени прослойки това звучи малко избирателно другарю непознат Не така като ще ги учим на труд те трябва да виждат и усетят и хубавото и лошото в реалния живот а не да се кефят и вървят па перваза

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини