От х:

Днес в x:

Паспортна служба ще работи в неделя за частичните местни избори

Звеното „Български документи за самоличност” ще работи в неделя за частничните местни избори в селата Тракиец и Криво поле, съобщиха от областната дирекция на МВР.

За целта е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Тези, които са подали вече заявление за издаване на нова лична карта, ще бъде ускорено издаването или ще бъде издадено удостоверение за гласуване.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември 2016 г., по искане на гражданите ще им бъде издавано удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Хасково за дните от 27 септември 2016 г. до 2 октомври 2016 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч.

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред избирателната комисия и е валидно за изборния ден – 2 октомври.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини