От х:

Днес в x:

Каналите за бежанци у нас са малко

В България има канали за преминаване на бежанци, но са малко и няма свободно движение на мигранти през страната. Това посочи съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод удавените мигранти в Дунав и каналджийството у нас. По думите му има десетки осъдени и чакащи делата си за незаконен транспорт на бежанци, както и българи в Турция, които вършат тази дейност, но се страхуват да се върнат у нас, защото ще бъдат заловени.

Симеонов сподели, че редовно обхожда турската граница и по думите му граничните полицаи и военните работят изключително много и съвестно. „Ходя в Малко Търново и виждам че си вършат работата. Всяка нощ има три смени по 8 часа. Пътуват с часове наред и работят”, каза той.

По повод дискусиите за българската кандидатура за генерален секретар на ООН Симеонов посочи, че не бива да се изпада в истерия, тъй като постът е символичен и няма значение кой го заема. По думите му истинската власт е концентрирана в ръцете на Съвета за сигурност, а генералният секретар е просто секретар.

Валери Симеонов посочи, че е време България да има президент, който да е патриот. Той беше категоричен, че подкрепя кандидатурата на Красимир Каракачанов (ВМРО) и Явор Нотев („Атака”) като кандидатпрезидентска двойка на коалиция между Патриотичния фронт (коалиция между ВМРО и НФСБ) и партия „Атака”.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини