От х:

Днес в x:

Спешно набират средства за лечението на 10 -годишния Гошко

Семейството на димитровградчанина Емил Желязков спешно набира средства за лечението на 10-годишния си син Георги. Преди месец на момчето е открит тумор в мозъка, т.нар дифузен глиом на ствола. Заболяването е изключително рядко и не подлежи на оперативно лечение заради деликатното място, на което се намира туморът. В САЩ годишно се диагностицират около 300 подобни случая. В България все още няма опит в лечението на това заболяване.

"След дълги и детайлни проучвания открихме, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент, са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която се спряхме се намира в гр. Кьолн. Избрахме тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. Лечението трябва да започне максимално бързо", разказват от семейството. Необходимата сума за започване на лечението е 65 000 евро.

Преди това лечение в Германия, предстои до дни на Георги да бъде направен детайлен скенер във Франция. Той трябва да покаже степента на развитие на заболяването и да определи как точно да протече терапията.

В помощ на 10-годишния Георги Емилов Желязков вече има разкрити банкови сметки.До момента в тях има набрани над  37 200 лв. Семейството се надява на подкрепата на хората с добри сърца, за да приключи успешно лечението на детето. Повече информация можете да откриете на страницата във Фейсбук в подкрепа на Гошко.

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков

PayPal: goshko@reactivit.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини