От х:

Днес в x:

Глас народен: Гората се пали умишлено

Две трети или 70.5 процента от гласувалите в анкетата на Haskovo.net смятат, че горските пожари в региона са умишлени. Този отговор са посочили 353 от гласувалите 501 читатели.

148 гласували или 29.5 процента от гласувалите читатели са на мнение, че огнените бедствия са резултат от нехайство и безхаберие.

Въпросът в анкетата бе “Умишлени ли са пожарите в Хасковско или плод на небрежност?” и имаше само два възможни отговора.

Вече стана ясно, че и двата огромни пожара във втората половина на август – край Изворово и Дрипчево, и този отпреди два дни край Българска поляна, са тръгнали от почистване на пасища. Друг пожар край Харманли от миналата седмица пък съвсем недвусмислено показваше умишлен палеж – огънят бе тръгна от три места едновременно.

Според шефа на Главна дирекция “Пожарна безопасност” Николай Николов последният пожар край Българска поляна е унищожил 9000 дка широколистни и иглолилстни гори и е най-големият това лято в страната.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    Иван
    6 0
    14:30, 1 сеп 2016
    Кой да прави санитарна сеч след пожара !
  • 2
    Ко
    коцето калки
    2 -1
    16:29, 1 сеп 2016
    Толкова пожари в държавата е нечувано А уж сме пожарникарска държава --Николов генерал Бойко генерал и то доктор- пожарникар

Случаен виц

Последни новини