От х:

Днес в x:

Читател: Полицията заряза Е-80 заради аутобана. КАТ: Нямаме хора

С отварянето на магистралата КАТ заряза контрола по стария международен път Е-80 и сега по него карат като луди, със “зашеметяваща скорост”. Това пише в сигнал до Haskovo.net нашият читател Колю Петров. 

Ето писмото му:

“Уважаеми дами и господа от Хасково нет, искам да споделя с вас, а чрез вас и с гражданите на Хасково, а защо не и със ОД на МВР-Хасково и по-точно с неговия директор. Притежавам вила в съседното село Подкрепа и всеки ден сутрин и вечер пътувам дотам. Особено през лятото това е ежедневие. Не знам с колко патрулки разполага Пътна полиция, но в продължение на месец не съм срещал нито една от тях. По-рано, когато магистралата не беше построена, по този участък редовно имаше полиция, даже на изхода на Подкрепа бяха редовно на пост. Сега вече това го няма. Няма нито полиция, нито камери, нито радари. Пълна слободия. Шофьори масово нарушават правилника и карат със зашеметяваща скорост. Особено в самото село, който е прав и е около километър. Там разни мотористи и джигити със скъпички возила си правят гонки с такъв рев на двигателите, че на човек му настръхват косите. В този участък минават хора, пресичат животни, движи се селскостопанска техника.

На самия полицейски пост има две камери над пътя, но те са повредени и не се включват. По-рано срещах полиция и на 5-ти километър, сега и там няма. Моля ви, като представители на четвъртата власт алармирайте съответните органи. Сигурно силите са насочени към магистрала Марица, където сега пътуват гастарбайтерите, но движението и тук е много голямо и силно се надявам да не стане някое ПТП с фатални последици”.

“Не сме зарязали Е-80. Просто изпитваме остър недостиг на хора”. Това заяви, потърсен за коментар, шефът на КАТ Хасково Иван Расоков. Той обясни, че заради промените в закона за МВР много служители вече са извън системата – едни са се пенсионирали, други са напуснали. Има много незаети щатове, което затруднява графика на дежурствата. “Специално в КАТ Хасково липсващите служители са около 10 процента. В процедура сме по назначаване на нови хора”, допълни Расоков. По думите му усилията на Пътна полиция не са съсредоточени само на магистрала, защото “там няма какво толкова да се контролира, това е високоскоростен път”.

Расоков допълни, че КАТ се опитва да се справи с недостига на хора, като залага повече на мобилните камери.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Йо
    Йок Балама
    17 -1
    15:07, 16 юли 2016
    Ами като няма "Кво ша праим сега" - няма и катаджии...!
  • 2
    Mm
    mmm
    9 0
    15:11, 16 юли 2016
    Е-80 се контролираше от магистрална полиция, която в момента не съществува. КАТ и магистрална ги обединиха но въпреки всичко, няма служители, дори и само за едната служба.
  • 3
    Ха
    хам сиге
    11 -2
    15:55, 16 юли 2016
    Оть бягат хората ва.От убууту кой бяга иль някой ги фирка.То къкто въри за останат сам чвяци и туй то.ай наздраве
  • 4
    Тт
    тт
    5 0
    18:51, 16 юли 2016
    За гонки не знам,но знам че ми се е случвало друго нещо. Късно вечерта се прибирам и кола с чужда регистрация /не временна/ започва ту ме изпреварва, ту изостава и започва едни сигнали /звукови и светлинни/ да се чудиш какво става.Движение никакво, патрулки няма.Не можеш да звъниш по телефона, защото караш бясно, за да избягаш.Те обаче те догонват.Внимаваш да не ти засекат пътя, така че да не можеш да ги заобиколиш.Внимаваш да не направиш беля.Няма как да звъниш по телефона.Изживяваш пълен кошмар, стрес. Добре все пак ,че се появи някаква кола, която поуспокои нещата и онези се отказаха.
    • Та
      Таня Димитрова
      3 0
      13:02, 17 юли 2016
      Споделям същото преживяване, но не знам колата с какъв номер беше, нито какъв модел. Играхме си по тъмно на гоненица от Харманли до едно село, след Любимец, където спрях, за да видя какъв му е зорът на онзи в колата,както и да звънна на 112. по пътя нямаше мижав патрул. Даже и да имаше обаче, не знам как щях да докажа, че се лудият се опитва да подлуди и мен.
  • 5
    Ли
    лисугер
    10 0
    19:34, 16 юли 2016
    Няма ли хора Града е пълен с млади хора които биха искали да станат полицаи не че службата в ѝмвр е престижна ---тя беше такава до 1989г ------но че все пак си на работа Обаче много гуши трябва да напълниш докато те назначат ----от най дребния та до кадровика няма да казвам името на тоя МУХЛЮ Е как ще имат попълнени щатове щом с такива големи ГУШИ
    • Jh
      jhb
      9 -12
      14:14, 17 юли 2016
      Ай стига с това преди 89та колко било хубаво.
      Единственото хубаво нещо е било че баба ти е била млада, а ти сега и се връзваш на приказките. Иначе си беше пълна скръб.
  • 6
    Ма
    мастикаджия
    14 -5
    21:00, 16 юли 2016
    А мутри да пазят Боко от народната любов ,дал господ.
    За тях пари има!!!
  • 7
    Ха
    Хасково
    11 -1
    02:10, 17 юли 2016
    А защо напускат полицаите ? Защото вече трудно могът да вземат подкупи ! Другият ми въпрос е защо в селото се позволява на непълнолетни да управляват МПС ? Защо не споменавате и това ! Крайно време е да се вземът мерки . Къде е кварталния се питам ?
  • 8
    Кв
    квартален
    8 -2
    11:41, 17 юли 2016
    Ама как да скарам на непълнолетните че карат без каски и кножки Ами единия е син на чичо другия на приятел третия на съседа ---да изреждам ли още КАЖИ как Ми те се сърдятпа имам и колица Ами ако ми я палнат как да купя друга Кой че ми купи друга Ангел цанков ли Калинчо Ников ли или филанкишията Аааааааааа оправяйте се кой как знае Нъл тъй
  • 9
    Ис
    истина
    13 0
    18:17, 17 юли 2016
    никога до сега полицията в Хасково не е била толкова слаба. в града стана най-големият обир за последните години ,престъпността расте непрекъснато а мерки и реформи не се предприемат.
  • 10
    Ko
    koko
    8 0
    08:19, 18 юли 2016
    като нямате хора къде са ви обявите за работа толкова безработни има в града
  • 11
    По
    Подкрепям
    6 0
    09:22, 18 юли 2016
    Подкрепям последния коментар. къде пише че търсите полицаи???
  • 12
    P
    p
    0 -2
    14:17, 18 юли 2016
    Ами питайте Калинча Ников той е кадровик
  • 13
    Къ
    Кънчо
    0 0
    10:24, 31 юли 2018
    За какво ви са тези патрулки с дремещи катаджии вътре.Стига с това допотопно мислене.Сложете камери за скорост стационарни ,а може и триноги от време на време на различни места и готово.Аз живея в Германия и не съм видял досега патрулка на пътя с дебнещи полицай хората си слагат камерите на триноги когато и където им скимне и вечер си ги прибират.Проблема е че нашата полиция е тромава ,изостанала началниците стари,тъпи и закоравели.Трябва да се изпращат по младите офицерчета на специализация в Германия ,Австрия и т.н
    ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ
Последни новини