От х:

Днес в x:

Разследват Нетаняху за пране на пари

Израелския телевизионен Канал 10 съобщи, че израелските власти разследват премиера Бенямин Нетаняху по подозрение в пране на пари, датиращо от 2009 г.

Според информацията Нетаняху или член на семейството му са били получателите на предполагаем трансфер на "големи суми" пари, които не са свързани финансиране на политическа или избирателна кампания, предаде Канал 2.

В отговор Нетаняху отрече всякакво свое участие в действия, свързани с което и да е от твърденията.

Според Канал 10 полицията разследва премиера за деяния, извършени по време на сегашния му мандат, който започна през 2009 г.

В понеделник канал 2 съобщи, че разследванията вече са в ход и властите търсят възможности да проведат необходимите действия и в чужбина.

Според различни информации разследванията на полиция и прокуратура са в ход. Реакцията на Нетаняху беше, че „няма никакво основание за твърденията".

През юни от кабинета на израелския премиер бяха отхвърлени подозренията, че френският милиардер Арно Мимран е превел милиони недекларирани средства за предизборната кампания на Нетаняху през 2009 г. Кабинетът на премиера определи показанията на Мимран като „абсолютна лъжа без никакво основание" и допълни, че Нетаняху не е получавал никакви пари от Мимран за финансиране на кампанията си. Признава се получаването само на 40 000 долара през 2001 г., когато Нетаняху е бил „редови гражданин", а парите са били използвани за обществени работи.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ик
    икаку
    1 0
    06:09, 10 юли 2016
    Все пак е евреин нормално е да има измама с пари в кръвта му е на това л**** както и на целия му скапан народ
Последни новини