От х:

Днес в x:

22 °C

Тейлър Суифт и още 180 творци настояват за реформа в авторските права

Тейлър Суифт се изправи срещу Apple и Spotify. Сега има подобни неприятни преживявания и с YouTube.

Суифт се присъедини към 180 други изпълнители и групи, сред които Кристина Агилера, Дженифър Хъдсън, Елтън Джон, Йоко Оно, Пол Маккартни и U2, които лобират за актуализиране на Закона за авторските права в цифровото хилядолетие, така че той да вземе под внимание нелицензираните копия на музика в YouTube.

В писмо творците настояват, че законът е написан и приет в ера, технологично изостанала в сравнение с тази, в която живеем в момнета. Той е позволил на големи технологични компании да се разраснат и да генерират огромни печалби, като са улеснили достъпа на потребителите си до почти всички песни чрез смарфоните им, докато в същото време приходите на авторите на песните и самите изпълнители продължават да намаляват.

Музикалният магнат Ървинг Азоф наскоро предизвика YouTube, като заяви: “Бизнесът ви работи добре за вас и за Google, но не и за творците на музика. Ако мислите, че оплакванията идват само от лейбълите и издателите, грешите. Обикновено музикалната общност е разединена, но в този случай сме единни.”

Коментарите на Азоф са директно насочени към твърденията на Кристоф Мюлер от YouTube, който през април заяви: “Музиката е важна. Музикантите и авторите на песни са важни. Те заслужават справедливо възнаграждание. Вярваме в това, партнираме си с музикалната индустрия от години, за да сме сигурни, че платформата защитава интересите им.”

Музикантите се надяват да привлекат вниманието на Конгреса и на Отдела за авторски права, който в момента преразглежда Закона за авторските права в цифровото хилядолетие. Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ е разгледала над 150 милиона случая на нарушения на авторските права от 2012 година насам. Музикални организации са изпратили над 280 милиона съобщения за същите нарушения до Google.

Загриженост будят и плащанията на YouTube към музикалните компании, изчислени на 72 цента на потребител на година през 2014. В същото време Spotify плати по 20$ на потребител през 2013. “Пишем ви, за да изразим загрижеността си относно възможността следващото поколение творци да изкарва прехраната си. Молим ви за разумна реформа, която ще балансира интересите на творците с тези на компаниите, експлоатиращи музиката за собствена финансова изгода”, пишат изпълнителите в писмото.

Тейлър Суфт вече изтегли каталога си от Spotify през ноември 2014. Миналата година задържа новия си албум от Apple Music, докато компанията не се съгласи да изплати на творците възнаграждения за тримесечния пробен период.

“Три месеца са много време. Ние не ви молим за безплатни айфони. Затова и вие не настоявайте да получите музиката ни безплатно”, каза тогава певицата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
04 юли 2020
Последни новини