От х:

Днес в x:

Елитът на българските щанги в зала “Дружба” от днес

    360 състезатели от цялата страна заявиха участие за Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести, което започва от днес в зала „Дружба“. На този етап обаче вече има и отказали се щангисти.

    В надпреварата хасковският клуб по вдигане на тежести „Бяла Мечка“ с треньор Живко Архондев ще участва със 7 състезатели. В първия ден на първенството сили ще мерят най-малките - момичета и момчета до 13 г. Утре са кадетки до 15 г., където ще се състезава Габриела Кирева, после са кадетки до 17 г., където умения ще покажат Мария-Магдалена Кирева и Василена Тодорова. По-късно през деня са девойки до 20 г., където ще се състезава Антония Ангелова, а после е групата на жените. В петък са кадети до 15 г., където ще се включат хасковлиите Георги Делчев и Николай Бойчев. В събота ще се съревновават кадети до 17 и юноши до 20 г., където ще участва и Христо Сотиров. А в неделя за закриване на първенството ще бъде битката между мъжете.

    За Държавното в зала „Дружба“ се очаква да пристигне целият елит на българските щанги. Поканени са президентът на федерацията Неделчо Колев, старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков и редица други знаменитости в сферата на спорта. Днес в залата дойде Величко Чолаков - Железния от Смолян, който е бронзов медалист от Олимпийските игри през 2004 г. 

    В края на състезанието на база постигнатите успехи, ще бъдат избрани състезатели за сформиране на националния отбор за кадети, кадетки, юноши и девойки. Талантите ще заминат за участие в Европейското първенство през декември в Полша.

    На състезанието антидопинговата лаборатория ще взима проби избирателно.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини