От х:

Днес в x:

Силоваци от 35 до +110 кг на Държавното по щанги в Дружба

    Над 350 състезатели от цялата страна ще мерят сили в Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести в зала „Дружба“ в Хасково. Надпреварата започва другата седмица в сряда и ще продължи до неделя. В първия ден от първенството тежести ще вдигат най-малките състезатели - момичета и момчета, после са кадети и кадетки, юноши и девойки, а последни в групите са мъже и жени.

    Хасковският клуб по вдигане на тежести „Бяла Мечка“ с треньор Живко Архондев ще разчита на уменията на 7 състезатели.

    В категорията на кадетите до 15 г. сили ще мерят Георги Делчев (до 50 кг) и Николай Бойчев (+94 кг), при кадетките до 15 г. ще участва Габриела Кирева (+53 кг), а в горната възрастова група на кадетките до 17 г. умения ще покаже сестра й Мария-Магдалена Кирева (до 58 кг) и Василена Тодорова (до 69 кг). Групата на девойките ще представлява Антония Ангелова (+69 кг), а при юношите - Христо Сотиров (до 69 кг). Заради контузия състезанието ще пропусне Стайко Араджиев.

    За Държавното в зала „Дружба“ се очаква да пристигне целия елит на българските щанги. Поканени са президентът на федерацията Неделчо Колев, който е двукратен световен и двукратен европейски шампион, старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков и редица други знаменитости в сферата на спорта.

    На база постигнатите успехи ще бъдат избрани състезатели за националния отбор за кадети, кадетки, юноши и девойки, които ще заминат за участие в Европейското първенство в първата половина на декември в Полша, каза Живко Архондев.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини