От х:

Днес в x:

Бунтовници пробиха обсадата на "Ислямска държава" над контролиран от тях град в Сирия

Бунтовнически опозиционни групировки са пробили обсадата на терористичната групировка ДАЕШ (“Ислямска държава”) около контролиран от тях град в Северозападна Сирия, възобновявайки си достъпа до главния път към турската граница, съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от „Ройтерс”.

Бунтовническите групировки в град Мареа са започнали контраатака срещу ДАЕШ, след като са излезли с изявление, в което се посочва, че са обединили силите си. Обсадените бунтовници бяха подпомогнати с оръжия, хвърлени от въздуха, през миналата седмица от предвожданата от САЩ коалиция срещу ДАЕШ, съобщиха източници от средите на бунтовниците.  

Сраженията хванаха в капан хиляди цивилни в Мареа.

Бунтовниците са пробили обсадата, като са превзели селото Кафр Калбин, намиращо се на пътя, свързващ Мареа с град Азаз, който отстои на 20 км северозападно, уточниха от центъра.

Бунтовниците, сражаващи се с ДАЕШ северно от Алепо, получиха военна помощ от страни, които се противопоставят на режима на сирийския президент Башар Асад.

Тяхната битка с ДАЕШ е отделна от тази, водена на изток от подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, които включват мощната кюрдската милиция YPG.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини