От х:

Днес в x:

Първи вестник спира да излиза заради кризата

Американският всекидневник "Ню Йорк Сън", създаден преди шест години като консервативна алтернатива на "Ню Йорк таймс", спря да излиза заради финансовата криза.

Това предаде Франс прес, цитирана от БТА. Вестникът публикува последния си брой вчера. Главният редактор Сет Липски посочи в послание до служителите на вестника, че усилията му да осигури финансиране на всекидневника са се провалили. Той отбеляза, че решението за закриването на изданието е взето въз основа на реалистична оценка на шансовете за постигане на рентабилни публикации в близко бъдеще.
Вълната от съкращения в резултат на срива на финансовите пазари принуди и стотици банкери от лондонското Сити да се обърнат към благотворителни организации в търсене на работа. Благотворителните дружества са заинтересовани да наемат бивши преуспели банкери, за да им помогнат при набирането на средства и са готови да платят по-големи заплати, обяви агенцията за подбор на персонал "Форум3" (Forum3).
Сенатът на САЩ ще гласува днес вечерта спасителния финансов план за 700 милиарда долара, който бе отхвърлен от Камарата на представителите в понеделник, предадоха световните агенции. Това означава, че по изключение Сенатът ще се произнесе по плана преди долната камара на Конгреса да го разгледа наново в четвъртък.

Вестник "Лос Анджелис таймс" отбелязва, че фондовите борси са си възвърнали позиции след рекордното в история понижение от понеделник, като са компенсирали повече от половината от загубеното. Изданието обяснява това с нарастването на надеждите, че Конгресът ще приеме спасителния план, което отчасти се дължи на теорията, че гласувалите с "против" конгресмени са се стреснали толкова много от последиците от действията си, че са се почувствали принудени да предприемат действия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини