От х:

Днес в x:

Нови арести по върховете на МВР

Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев е арестуван по искане на Военната прокуратура за 72 часа. Вчера в продължение на 6 часа във Военна прокуратура бе разпитван и бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов.

Илиев е задържан по обвинение за превишаване на власт и злоупотреба със служебно положение, съобщиха източници от Софийската военно-окръжна прокуратура.

От прокуратурата отказаха да уточнят дали задържането е свързано със случая с издаването на фалшива лична карта на сърбина Куйович или с корупционния скандал с бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Ръководителят на Софийската военно-окръжна прокуратура полк. Спас Илиев също отказа всякакъв коментар по темата. Според неофициална информация ген. Илиев е бил задържан днес, след като е бил разпитан от прокурор.

По-рано днес главният прокурор Борис Велчев отказа да коментира пред журналисти дали по скандалния случай с Иван Иванов ще има още задържани. Това стана след над двучасова среща на Велчев със зам.-председателя на държавната агенция по национална сигурност ген. Иван Драшков.

Скандалът с Иван Иванов беше много важна тема на разговора, уточни единствено главният прокурор. Според източници от прокуратурата, скандалът за корупция в МВР придобива все по-големи размери и държавното обвинение всеки ден извършва следствени действия по случая.

Сскандалът доведе до задържането на заместник-директора на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност ГДБОП Иван Иванов.

Той бе обвинен във връзки със сенчестия бизнес. Според запознати Илиев е човекът, който е изнесъл от министерството класифицирана информация. В края на миналата година главният секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка във връзка със скандала "Куйович".

В началото на 2008 година Илиев съобщи, че операцията, която е подписал и заради която е подал оставка, се е увенчала с успех като при нея бяха задържани наркотици и самият балкански наркобос Будимир Куйович.

Предполага се, че специалните разузнавателни средства, с които е подслушан бившият заместник директор на ГДБОП Иван Иванов са разрешени от самия Илия Илиев.

На 26 март Илиев трябваше да се яви на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност на тема борба с наркоразпространението и наркотрафика

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини