От х:

Днес в x:

Над 80 % разкриваемост на контрабандата на цигари отчита МВР

Разкриваемост от близо 85 % на контрабандата на цигари и тютюн отчита МВР за 2015 г. Това се разбира от писмения отговор на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова на въпрос на народния представител Стефан Кенов от Български демократичен съюз. 

По данни от Централната полицейска статистика престъпленията по чл. 234 от Наказателния кодекс - продажба и съхранение на акцизни стоки без бандерол за 2015 г. са 1108, от които 940 са разкрити, т.е. 84.84% 

Бъчварова е представила и статистика по областните дирекции на МВР за разкриване на контрабандата. Първенци в нея с пълен успех при намиране на контрабандните стоки са Враца, Габрово, Кърджали и Силистра. С най-ниска разкриваемост пък са Ловеч, Разград и София.

В отговора си министърът на вътрешните работи показва и сравнение с предишни години за броя на иззетите цигари без бандерол. За 2013 г. СДВР е иззела над  4,5 млн. цигари, през 2014 г. броят им спада на около 2 млн. и се повишава отново през 2015 г. когато са около 5.5 млн.

Според статистиката на полицията над 100 извършители на престъпления за контрабанда на акцизни стоки без бандерол, регистрирани в предишни години, са установени през 2015 г.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини