От х:

Днес в x:

Ас на лед от Стара Загора и 70-годишен лекар лъснаха пързалката в Хасково

    Бавещата се все още зима и липсата на сняг не попречиха днес на доброто настроени на ледената пързалка в Хасково. А усилията на отговорниците за атракцията да я обледят и приведат в готовност за ваканционните дни, които предстоят по Коледа и Нова година, се оказаха не напразни. Заради необичайното топло за декември време близо десетина дни коства за да се достигне до идеалната ледена повърхност.

    И ако в Стара Загора си имат опера, с която все се фукат пред хасковлии, то Хасково е едни гърди напред пред Зарата заради голямата си ледена пързалка. За да я пробва днес по обяд на нея стъпи истински старозагорски ас на леда. 40 -годишният Борис от Стара Загора е на гости в Хасково. Той е бивш хокеист и има 20 години стаж на леда в отбора на съседния областен град. На ледената площадка с него дойде и 8-годишната му щерка Стела, която за разлика от баща си прави своя прощъпулник с кънките. А баща й с виртуозните пируети събра очите на кибиците покрай леда.

    Макар и не толкова обигран, но заради мерака си аплодисменти получи другият най-атрактивен кънкьор-70 -годишният доктор Георги Сотиров.

    Внимателно, но пък с голям кеф беловласият любител на ледената магия пристъпваше на пързалката.

    Цените и през тази година за пързаляне се запазват-2 лева на час за децата и младежите до 18-годишна възраст и 3 лв за възрастните. Пързалката отваря врати от 10 сутринта, а последната едночасова сесия започва в 20 часа. Който няма собствени кънки може да си ги наеме за 2 лева, същата цена е и за пързаляне с учител.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини