От х:

Днес в x:

Добри Беливанов: Не очаквайте от мен мегаломански проекти. Най-важното в спорта са хората

    „Хасково е град с големи традиции в спорта. Хасковски спортисти по вдигане на тежести, борба, гимнастика, бадминтон, джудо, тенис на маса, тенис на корт, баскетбол и, разбира се, футбол са прославили града ни и цяла България по света. За съжаление досегашният кмет прави много малко за развитието на спорта в града.

    Спортната инфраструктура е много важна, но още по-важни са хората. Преди да очакваме големи спортни резултати, трябва да поставим основата, детско-юношеския спорт. За съжаление през последните години спортът в Хасково затихва. Градът ни се обезлюдява, децата са по-малко и не спортуват достатъчно. Една от основните ми грижи ще бъде да се възстановят старите и изградят нови и модерни спортни площадки за масов спорт, където да могат да спортуват безплатно децата”, заяви Добри Беливанов по време на среща с представители на спортната общност в Хасково.

    „Не очаквайте от мен големи мегаломански проекти. Поколения хасковлии са прекарали детските си години на спортна площадка „Юнак“ в игри на футбол и баскетбол. Тя трябва да бъде ремонтирана и обновена, не да бъде превърната в закрит плувен басейн. Хасково има нужда от такъв, но той трябва да бъде построен другаде“, подчерта Добри Беливанов и припомни, че градът е имал плувен басейн, но той е бил продаден отдавна от общината. В момента там има хипермаркет.

    Попитан дали се предвижда ремонт на стадион „Младост“ Беливанов отговори:

    „Срамота е, че вече толкова години „Младост“ тъне в бурени, а там тренират децата от спортното училище. Общината не направи нищо, за да го ремонтира. Още преди два месеца съм подал заявка и стадион „Младост“, и спортна площадка „Юнак“ да бъдат ремонтирани със средства от спортния тотализатор“, обясни Беливанов и допълни, че има и проект за лекоатлетическата писта на стадион „Хасково“.

    „Плащаме много големи суми за консумативи и високи наеми. Общината с една ръка отпуска пари, но с другата си ги прибира. В Хасково наемите на спортните съоръжения са най-високи“, заяви по време на срещата представител на спортната общност.

    Беливанов бе категоричен, че спортните клубове трябва да имат достатъчно средства да развиват дейност. По думите му те трябва да плащат символичен наем на общинските съоръжения, както и може да се помисли да се поемат част от консумативите.

    „Клубовете няма да бъдат делени, ще решаваме заедно как да подобрим спорта в Хасково“, подчерта кандидатът за кмет на Хасково.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини