От х:

Днес в x:

Беливанов: Очаквайте по-добра храна в детските градини, ниски такси и силен социален ангажимент към младите

    „Всички майки, с които говоря, са недоволни от качеството на храната в детските градини, а от общината твърдят обратното, правят се че такъв проблем няма и си затварят очите. Това означава, че ще преразгледаме договора за доставка на храна в детските градини“, заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Добри Беливанов по време на среща с майки в квартал „Любен Каравелов“. Той каза още, че добър вариант за децата е да бъде създадена кухня-майка към една от детските градини, която да е оборудвана с най-модерна кухненска апаратура и да доставя храна за всички останали детски заведения.

    Според Беливанов не само храната може да бъде подобрена, но и таксите за детските градини ще бъдат намалени. “Община Хасково може и трябва да поеме по-сериозни социални ангажименти към младите семейства. Това ще бъде част от политиката ни да спрем обезлюдяването на града”, каза Беливанов и допълни, че като финансист е правил бюджети и знае как да направи следващия бюджет на Хасково, така че да се съобрази с мнението на майките, защото “те знаят кое е най-добро за децата”.

    “Паметта на отиващия си кмет е доста избирателна и работи предимно за част от спорните строителни обекти, много от които не са подобрили с нищо живота на хасковлии. Аз обаче добре помня протестите на майките отпреди две години срещу вдигането на цената на детските градини и ясли”, каза още Добри Беливанов. Според него нежеланието на Община Хасково да подпомага младите семейства в Хасково е запазена марка на управлението на досегашния кмет, последните години от което ще бъдат запомнени с масово напускане на Хасково от младите хора.

    „Въпреки, че сме в XXI век, детските градини в Хасково се отопляват с нафта, най-неефективното и скъпо отопление”, казаха майките на срещата. Беливанов отвърна, че “в повечето градове в България, дори и в малки общини, кметове от всякакви политически партии, успяха чрез европейски проекти да санират и да направят енергийно ефективни детските си градини и училища”. Според него личен и тежък управленски провал на досегашния кмет на Хасково е, че след 16 години управление и много пропуснати възможности сега се е сетил, че нищо не е свършил за детските градини и най-малките граждани на Хасково.

    Беливанов допълни, че подобряването на условията в детските градини и намаляването на цените ще бъде постигнато с 4 прости стъпки:
    • Социален ангажимент на Община Хасково към децата и младите семейства
    • Ревизия и оптимизиране на разходите за работа на детските градини
    • Преразглеждане на договора за доставка на храна и ако е необходимо създаване на кухня-майка под ежедневен контрол на общината
    • Изпълнение на проекти за саниране на всички детски заведения в Хасково през първите две години от мандата

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!


     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини