От х:

Днес в x:

Кандидатът на ДПС за кмет на Ардино Ресми Мурад се срещна с жителите на Жълтуша

    „Изключително съм щастлив, че салонът на читалището е пълен, защото това означава доверие. През изминалите години изградихме добри междучовешки взаимоотношения. С вас сме се срещали много пъти по различни поводи – на празници или в трудни моменти. Мисля, че между нас няма бариера. Ние сме добри познати, добри комшии и приятели”. Това заяви в събота на среща с избиратели в Жълтуша кандидатът за кмет на община Ардино и водач на листата за общински съветници от ДПС Ресми Мурад.

    На предизборната среща присъстваха и кандидатите за общински съветници Сезгин Байрям, Альон Хаджиев и Азис Моллов, кандидатът за кмет от ДПС за Жълтуша  Карамфил Димитров. Тук бе и председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Изет Шабан.

    В началото на своето изказване Ресми Мурад благодари на местния съвет на ДПС в Жълтуша за номинирането му за трети мандат за общински кмет. Той представи пред жълтушенци своята предизборна платформа и заяви, че околната среда ще бъде една от приоритетите на общинското ръководство през следващия мандат.

    „Това, което направихме през последните години в Жълтуша никак не е малко. Изградихме мултифункционално игрище, детски площадки, ремонтирахме сградата на кметството. Ежегодно извършвахме рехабилитация на уличната мрежа. Съвместно изградихме кът за отдих и развлечение за младите в местността „Мангана”, заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че през последните четири години на територията на общината са реализирани значими проекти за подобряване условията за живот на хората. Приключени и в процес на приключване са близо 50 инвестиционни проекти. От 13 вида социални услуги по Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане в община Ардино се предлагат девет услуги, защитено жилище, дневен център за възрастни с увреждания, център за обществена подкрепа, личен асистент, домашен помощник, обществена трапезария, клуб на пенсионера, приемна грижа, здравни и педагогически услуги за деца от 0 до 7 години.

    По темата за здравеопазването в общината Ресми Мурад заяви, че всяка година общинското ръковoдство отделя 150 000 - 200 000 лв. за нуждите на местната болница и че трябва да се привлекат добри специалисти, които да предоставят адекватни медицински услуги. Той съобщи, че в момента съвместно с Министерството на здравеопазването подготвят проект за модерен Спешен център в Ардино.

    „Подкрепете ме на 25-ти октомври, подкрепете и кандидата за кмет на Жълтуша Карамфил Димитров и кандидатите за общински съветници от листата на ДПС, за да превърнем Жълтуша в още по-привлекателно място за живеене“, призова Ресми Мурад.

    Кандидатът за общински съветник от Жълтуша Альон Хаджиев предложи да се учреди кметски съвет в селото, който да подпомогне работата на кметството.

    От името на всички жълтушенци 73-годишният Мехмед Мишуров изрази благодарност за стореното за селото през изминалите години и каза, че Ресми Мурад се е доказал като един отличен управник. Пожела кмета и неговият екип да  работят от сега за бъдещето развитие на Жълтуша и призова всички да го подкрепят за трети мандат с номер 4 в бюлетината.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини