От х:

Днес в x:

29 °C

Кандидатът за съветник от БСП Виолета Желева: Избрах да остана и да работя за Димитровград!

Виолета Желева е кандидат за втори мандат общински съветник от листата на БСП - Димитровград. Председател е на Младежкото обединение на БСП. По образование е текстилен инженер, има магистърска стенен специалност ,,Политически мениджмънт". Омъжена, с едно дете.

Госпожо Желева, какъв беше изминалия мандат на ОбС -Димитровград, според Вас?

- Ако трябва да го определя с една дума – конфликтен. В Общинския съвет има представители на различни партийни формации и е нормално всеки да защитава своите принципи и идеи, но чрез ефективни дискусии и диалог. В повечето случаи обаче, сесиите протичаха в личностни нападки и безпринципни спорове. Честно казано, много пъти съм се срамувала от случващото се. Въпреки това, през изминалия вече мандат, общинските съветници бяха дейни и иновативни, приеха се многобройни стойностни и обществено значими предложения. Оценката обаче, ще оставя да направят избирателите.

Защо приехте предизвикателството да бъдете отново кандидат за общински съветник от листата на БСП?

- Обичам, Димитровград! Избрах да остана в родния си град, защото милея за просперитета му и този на димитровградчани. Според мен политиката е предизвикателство за хора, които се интересуват от бъдещето – своето и на другите, и правят усилия, за да бъдат полезни за обществото. Приемам работата като общински съветник за привилегия и кауза, за която трябва да се работи безкористно и честно. Аз ще продължа да работя така, както и до сега, за мен ще бъде огромно удовлетворение, ако моите съграждани ни се доверят още веднъж.

Като част от групата на БСП в местния парламент винаги сте се отличавала със социалната насоченост на своите предложения. В тази посока ли ще продължавате да работите, ако бъдете избрана в ОбС?

- Да, може би бях по-активна на социална тематика в изминалия мандат на Общинския съвет . На първо място, защото бях член на ПК „Здравеопазване и социални дейности“. Смятам, че добрите предложения трябва да идват от съответните комисии по ресори, спрямо проблематиката след предварителното им обсъждане. Такъв е бил и принципът ми на работа. Всяка моя идея съм я обсъждала с колегите и органите, от които зависи изпълнението й, за да може да се превърне в реално решение, което да е работещо, целесъобразно и в полза на хората. Но несъмнено водещо е това, че социалната идеология е тази, която изповядвам и като човек, и като член на социалистическата партия. Ще продължавам да работя в тази посока, защото по своята същност социалната политика отразява реални човешки отношения, вземането на решения за провеждане на определени социални мерки са същността на политиката, по този начин се признава ангажираността на гражданите, общината, фирмата, към носителя на социалния проблем. Най –добрата социална политика не е свързана само с изплащане на помощи, тя е -доброто работно място, кариерното развитие, повишаване на доходите. Заради това, ще работя и за намиране на решение на всеки един проблем свързан с добруването на града ни.

Кои решения на ОбС, предложени от Вас и колегите от БСП смятате за успех през изминалите 4 години?

- Не мога да степенувам по важност предложените от нас докладни, защото всяка една е обществено значима, според насочеността й. За всеки гражданин всяко решение има своята стойност. По – скоро като успешна мога да определя цялостната ни политика, която водихме през изминалия мандат и поведението на групата по време на сесии на ОбС. Въпреки, че ни определиха като „балансьори“ в местния парламент не сме залитали безпринципно към едно или друго решение. Подкрепяли сме всяко добро предложение на който и да е общински съветник или на кмета на общината, което ще доведе до позитивни резултати и е в полза на гражданите. Не сме целели количество внесени докладни записки, а те да бъдат съдържателни и конструктивни. Групата съветници от БСП бяхме последователни, диалогични и запазихме добрия тон при дискусиите в зала. Считам за значимо за един общински съветник не само провежданата от него политика, а същото така и да запази достойнството, морала и авторитета си.

Защо димитровградчани да се доверят на опита и младежката енергия, които съчетават съветниците от вашата листа?

- За да ни се доверят димитровградчани трябва да сме по- близко до тях и техните проблеми. Затова в нашата листа сме обединили представители на различните слоеве от населението. Всеки един кандидат за общински съветник е компетентен в своята област. Листата ни е балансирана между интересите на различните социални групи, съчетала мъдростта на миналото и ентусиазма на бъдещето. С нея показваме, че хората са най-ценният ни капитал.

И един последен въпрос- С какво кандидатите за съветници от БСП и кандидатът за кмет Тодор Тодоров могат да заслужат доверието на избирателя?

-Доверието все по – трудно се печели в днешно време. Гражданите загубиха вярата в доброто и надеждата за светлото бъдеще. По време на избори много често се спекулира с очакванията на хората с гръмки обещания. Затова сега няма да започна с това колко сме по-добри, по-можещи и т.н. от другите. Избирателят е информиран и може сам да прецени. Но, както и при предния въпрос споменах, за нас най-важното е близостта до хората и нормалното човешко отношение. Именно заради това, водим позитивна кампания с усмивка, без да омаскаряваме опонентите си. Нашият екип - кандидатите ни за общински съветници и за кмет на Общината, сме готови да водим политика, която ще обединява в името на хората - те са основния ни приоритет. За да оправдаем доверието им, ще бъдем разумни, справедливи и отговорни техни представители.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Хороскоп за 24.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Настъпателни и импулсивни сте, а това най-вероятно ще ви донесе успех. Възможно е да имате известни колебания при избора на подход по важен за вас проблем. Ако се замислите и не се разсейвате със сигурност ще вземете най-доброто решение. Дайте си достатъчно време и не прибързвайте.
24.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Много вероятно е да останете изненадани от събитията, които се случват около вас. Запазете спокойствие и се опитайте да използвате възможностите, които ви се дават, за да установите равновесие. Промяна в плановете ви е възможно да ви постави в много по-добро положение отколкото сте се надявали.
24.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
24.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
24.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
24.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Излъчвате увереност и информираност, но ви е необходим и такт, за да имате успех в преговорите. Съдбата ви подава ръка, остава вие да направите това, което се изисква от вас. Не бъдете прекалено самонадеяни. Въздържайте се да давате мнение по въпроси, не касаещи пряката ви работа.
24.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Търпението ви е изчерпано и сте решени да сложите край на всички недоразумения около себе си. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да зачитате чуждите интереси наравно със своите. Бъдете готови да правите и компромиси. Може да срещнете трудности, но усилията си заслужават.
24.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре ще е днес да обърнете специално внимание на по-младите членове на семейството. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, за която той не е достатъчно подготвен.
24.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не сте в стихията си, затова се откажете от грандиозни планове за изпълнение. Пестете силите си за момента, в който вие ще определяте правилата. Можете да свършите доста полезна и неотложна работа днес, която няма да отнеме много от енергията ви.
24.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансът днес е на ваша страна, дерзайте. Ще получите изгодна оферта за това мобилизирайте силите си, момента не е за изпускане. С роднините ще стигнете до решение по интересуващ ви въпрос и заедно ще го реализирате. Физически сте добре, работете за подобряване на психическото си здраве.
24.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проблемите никога не свършват, но днес няма да ви се наложи да вземате важни решения. Сега се погрижете за собствените си нужди и тези на семейството ви. Заедно почивайте и се радвайте на живота. Спокойствието в дома ви е не по-малко важно от всичко останало. Има на какво да се радвате и от какво да сте доволни.
24.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки желанието да си почивате днес, важни дела ще ви изведат от дома. Решенията ще вземате сами, още повече, че събитията ще изискват адекватно присъствие и участие. Освободете се от ненужни и натоварващи мисли, които ви пречат да видите реално нещата, а в същото време ви измъчват. Има от какво да сте доволни.
24.08.2019
Последни новини