От х:

Днес в x:

8 начина да разберете какво знае Google за вас

Всички знаем, че Google събира информация за своите потребители, но реално ни е трудно да си представим какво точно знае за нас компанията. От PC World ни информират, че можем да получим достъп до определена информация за нас, съхранявана онлайн от Google.

Нормално е този факт да ви шокира и притесни, но e хубаво да се знае, че имате контрол над много неща, които се случват с вашите данни. Вижте тези 8 начина, по които може да разберете какво знае Google за вас.

1. Какво Google мисли за мен?

Google винаги ви атакува с подходящи реклами. Без значение дали сте на YouTube, Gmail или правите заявка за търсене, Google знае точно кой сте вие, вашите интереси и кои езици говорите. Цялата тази информация се съхранява в профила ви в Google Ads.

2. Какво съм търсил в интернет чрез Google?

Google знае какво сте търсили в мрежата и на коя обява сте кликнали. Компанията следи не само вашето стандартно търсене в Google, но и в Google Maps, Images и новините. Това е добре съхранена и категоризирана информация за вас, която може да откриете ако посетите страницата „Активност в мрежата и приложенията“ в акаунта си.  

3. Кои уебсайтове, приложения и разширения използват моите данни от Google?

Обичате ли да използвате Google+ профила си, за да се логвате в различни сайтове и уеб услуги? Имате Android устройства? Всички тези настройки и акаунти са свързани с вашите настройки за сигурност. Това е много полезно, тъй като ви предлага възможност да проверите дали някои сайтове без разрешението ви имат достъп до данните ви. Този инструмент предлага възможност за отмяна достъпа до вашата данни. За целта посетете страницата „Свързани с профила ви приложения“.

4. Къде съм бил?

Ако използвате Android устройство, във всеки един момент се записва вашата локация. Това може да звучи страшно, но понякога наистина може да се окаже е полезно. Тази информация може да откриете на страницата „История на местоположението“ в Google профила си.

5. Какво съм гледал в YouTube?

Преди няколко дни сте гледали видео в YouTube, но сега не може да го намерите? Не се притеснявайте, защото вашата Watch history в YouTube ще ви помогне да го откриете.

6. Какво съм търсил в YouTube?

Google пази не само вашите заявки за търсене в мрежата, но и тези в YouTube. Ако искате да разберете какво сте търсили на сайта, посетете Search history в YouTube.

7. Кои устройства имат достъп до профила ми в Google?

Подозирате, че някой получава достъп до акаунта ви без ваше позволение? Google може да ви покаже всички устройства, от които е получен достъп до профила ви в Google. За целта отидете на страницата „Наскоро използвани устройства“.

8. Кои услуги на Google използвам?

Профилът ви в Google е свързан с огромно количество услуги. Google осигурява преглед на всички тях от „Google Табло за управление“. Тук вие сте в състояние да промените настройките за всички услуги и дори да получите месечен доклад. Правейки това, лесно можете да видите, ако някой има достъп до профила ви в Google и го е използвал за цели, които не искате или не сте били наясно.

Вижте още как да престанем да съществуваме в Google

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини