От х:

Днес в x:

32 °C

8 начина да разберете какво знае Google за вас

Всички знаем, че Google събира информация за своите потребители, но реално ни е трудно да си представим какво точно знае за нас компанията. От PC World ни информират, че можем да получим достъп до определена информация за нас, съхранявана онлайн от Google.

Нормално е този факт да ви шокира и притесни, но e хубаво да се знае, че имате контрол над много неща, които се случват с вашите данни. Вижте тези 8 начина, по които може да разберете какво знае Google за вас.

1. Какво Google мисли за мен?

Google винаги ви атакува с подходящи реклами. Без значение дали сте на YouTube, Gmail или правите заявка за търсене, Google знае точно кой сте вие, вашите интереси и кои езици говорите. Цялата тази информация се съхранява в профила ви в Google Ads.

2. Какво съм търсил в интернет чрез Google?

Google знае какво сте търсили в мрежата и на коя обява сте кликнали. Компанията следи не само вашето стандартно търсене в Google, но и в Google Maps, Images и новините. Това е добре съхранена и категоризирана информация за вас, която може да откриете ако посетите страницата „Активност в мрежата и приложенията“ в акаунта си.  

3. Кои уебсайтове, приложения и разширения използват моите данни от Google?

Обичате ли да използвате Google+ профила си, за да се логвате в различни сайтове и уеб услуги? Имате Android устройства? Всички тези настройки и акаунти са свързани с вашите настройки за сигурност. Това е много полезно, тъй като ви предлага възможност да проверите дали някои сайтове без разрешението ви имат достъп до данните ви. Този инструмент предлага възможност за отмяна достъпа до вашата данни. За целта посетете страницата „Свързани с профила ви приложения“.

4. Къде съм бил?

Ако използвате Android устройство, във всеки един момент се записва вашата локация. Това може да звучи страшно, но понякога наистина може да се окаже е полезно. Тази информация може да откриете на страницата „История на местоположението“ в Google профила си.

5. Какво съм гледал в YouTube?

Преди няколко дни сте гледали видео в YouTube, но сега не може да го намерите? Не се притеснявайте, защото вашата Watch history в YouTube ще ви помогне да го откриете.

6. Какво съм търсил в YouTube?

Google пази не само вашите заявки за търсене в мрежата, но и тези в YouTube. Ако искате да разберете какво сте търсили на сайта, посетете Search history в YouTube.

7. Кои устройства имат достъп до профила ми в Google?

Подозирате, че някой получава достъп до акаунта ви без ваше позволение? Google може да ви покаже всички устройства, от които е получен достъп до профила ви в Google. За целта отидете на страницата „Наскоро използвани устройства“.

8. Кои услуги на Google използвам?

Профилът ви в Google е свързан с огромно количество услуги. Google осигурява преглед на всички тях от „Google Табло за управление“. Тук вие сте в състояние да промените настройките за всички услуги и дори да получите месечен доклад. Правейки това, лесно можете да видите, ако някой има достъп до профила ви в Google и го е използвал за цели, които не искате или не сте били наясно.

Вижте още как да престанем да съществуваме в Google

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини