От х:

Днес в x:

68-годишен заспа зад волана и излетя от магистралата край Харманли, петима в болница

    Турски гастарбайтери оцеляха като по чудо след жесток полет от платното на АМ „Марица”, на няколко километра от отбивката за Харманли тази сутрин.

    Инцидентът е станал около 5.30 ч сутринта, а до 13.30 часа обърнатият по таван ван „Фиат Скудо” и шофьорът му Мехмед Айдън  все още чакаха край магистралата да приключи огледът и пристигането на Пътна помощ.

    68-годишният пенсионер  обясни, че живее с фамилията си в Германия. Към Турция се прибирали с намерението за ваканция на Черноморието.

    Мехмед разказа, че причината за скока в канавката е, че е заспал зад волана, събудил се едва когато усетил удара. Видял, че е  ударил автомобила пред себе си и чисто инстинктивно навил волана надясно, после ванът излетял.

    При катастрофата са пострадали две деца, две жени и мъж. Самият Мехмед обясни, че усеща болка в гърба, но не е нищо сериозно, съпругата му била с рани по краката, ръцете и с окървавено чело.

    Двама от пострадалите са в хирургията на Хасковската болница с охлузвания и порезни рани, а синът на шофьора е  в Неврохирургия със съмнения за счупен прешлен. Нито за един от петимата няма опасност за живота.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини