От х:

Днес в x:

520 нови контейнера за зеления боклук на Хасково

  Зеленият боклук на общините Хасково, Димитровград и Минерални бани вече ще се събира отделно, в чисто нови контейнери. Системата за разделно събиране на зелени отпадъци ще бъде въведена от началото на септември.

  В община Хасково ще бъдат поставени общо 520 контейнера, в Минерални бани – 34, а в Димитровград 296. Идеята е те да бъдат поставени в периферията на градовете и населените места, където има повече дворове и земеделски земи. Обикновено живеещите в покрайнините на градовете изхвърлят растителните отпадъци в дерета или в общите контейнери, което е забранено. Така кофите за битови отпадъци се препълват и много хора няма къде да изхвърлят битовите си отпадъци. В новите бобъри хората ще могат да хвърлят окосена трева, листа, растителни отпадъци, цветя, клони и храсти. В тях се забраняват всякакви други опаковки и отпадъци като млечни продукти и мазнини, остатъци от храна, въглени, пепел, пръст, пластмасови, метални и текстилни отпадъци, месо и кости, битови отпадъци от домакинствата.

  Само в областния град ще бъдат поставени 130 контейнера в кварталите Тракийски, Хисаря, Воеводски, Изгрев и Болярово. Боклуците от контейнерите в трите общини ще се извозват с два чисто нови камиона на новоизграденото сметище край село Гарваново – регионален център за третиране на отпадъци. Там материалът ще преминава през биологично разграждане, фаза на стабилизиране и фаза на зреене. Готовият компост ще може да се използва за наторяване в земеделието и градинарството, ландшафтно оформяне на терени, включително неземеделски земи, паркове, градини и други, обясни Цветанка Костастадинова, управител на консорциума, който управлява проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Хасково“. Днес новите контейнери бяха показани пред общината в Хасково.

  Целият проект е на стойност над 26 млн лева Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

  Ива Иванова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 07.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
  07 юни 2020
  Последни новини