От х:

Днес в x:

Математичка сменя областния управител Станислав Дечев

    Гергана Стаменова от димитровградската математическа гимназия „Иван Вазов“ седна в стола на областния управител Станислав Дечев. Десетокласничката стигна до поста след като се класира на първо място в конкурс за есе на тема „Нашата област, нашите мечти“. „Гергана, тепърва започва нашата работа“, обърна се областният управител към ученичката и поздрави всички участници в конкурса. Освен днешната символична власт на губернатора за един ден, Гергана ще участва и в реално съвместно управление с титуляра Дечев на 20 юни.  

    Новият областен управител за един ден е наясно, че ще трябва да отговаря за всички 11 общини в областта. „Първо трябва да се изградиш като личност и едва чак тогава да мислиш за реформи в областта“, каза губернаторът Гергана Стаменова.

    В надпреварата участваха и други ученици от 8 до 12 клас. Поощрителни награди получиха Йоан Йорданов от хасковската ПМГ и Георгия Кинева от Езиковата гимназия в Хасково. Творбите на тримата ученици бяха отличени от жури от литератори.

    Освен това от областната администрация бяха обявили и конкурс за снимка за по-малките ученици от 1 до 7 клас. Със своите произведения участниците трябваше да представят Хасковска област през детските очи. В двата конкурса, посветени на Деня на детето – 1 юни се включиха над 50 деца от цялата област.

    Класирането в конкурса за снимка се осъществи чрез брой харесвания във фейсбук страницата на областна администрация, където бяха публикувани творбите на по-малките ученици. Там посетителите имаха възможност да разгледат снимките на участниците в рамките на една седмица. На първо място посетителите отлъчиха Полина Сюлейменчева от СОУ „Петър Берон“ Свиленград, чиято снимка събра 366 лайка. Петокласничката е заснела стария мост над река Марица, който е и символ на граничния град. На второ място вотът на публиката е класирал Данаил Георгиев от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково. Третокласникът представя снимка от село Долно Черковище, която събра 185 лайка. Фотосът на Виктория Димитрова пък е на трето място със 145 лайка. Губернаторът Станислав Дечев връчи и специална награда на хасковлийката Дияна Маринова, която е заснела си сградата на областна администрация. Отличените снимки ще красят стаите в областна администрация.

    Организаторите на конкурса бяха предвидили награди за победителите и участниците – дигитални аксесоари, книги и други.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини