От х:

Днес в x:

Французи купили бебе за 8 хил. евро

Френски съпрузи се изправиха пред съда в Марсилия по обвинения в покупка на бебе от румънско семейство.

Мик и Кармен Жоржан, на 28 и 29 г., платили за бебето 8000 евро и  "старо, но запазено BMW". Сделката станала през 2013 г. Бебето било 7-о  дете в семейството и поради тази причина купувачите не считат деянието си за престъпление, а дори за акт на милосърдие.

"Нищо лошо не сме направили, даже напротив. Спасихме това дете от мизерията. Ако не бяхме ние, то щеше да умре от глад. Направихме добро не само на него, но и на цялото му семейство. Родителите получиха 8000 евро и прилична кола", заяви пред съда Мик Жоржан.

"Направихме добро и на самите нас. Знаете ли какво е да искаш дете, а да не можеш да имаш?", каза пък съпругата му Кармен. "В продължение на цели 10 години с Майк се опитвахме да създадем дете. Не успяхме. Затова гледаме на това дете като на Божи дар".

Съпрузите могат да получат до 2 години затвор плюс глоба от 30 хил.  евро. Заедно с тях съдят и четиримата румънци, продали им бебето -  35-годишния Или Йонита и трите му сестри. Четиримата са обвинени в  търговия с хора, като могат да получат до 10 г. затвор.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини