От х:

Днес в x:

Михаил Константинов обяви датите за местните избори

Математикът и експерт по избори Михаил Константинов обяви пред bTV на кои дати ще се проведат местните избори. Това са 25 октомври за първи тур на изборите за кмет и общински съветници и 1 ноември за втори тур. По думите му, това са най-подходящите дати. „Съжалявам, че на президента му отнех този прерогатив“, пошегува се Константинов.

Във връзка с провеждащите се избори с град Сърница той изтъкна, че при население от малко над 3000 души, регистрираните избиратели са 4256. Това означава, че регистрираните гласоподаватели са почти двойно повече от реално имащите право на глас – около 2500.

„Това е характерно за този регион, където избирателите по списък надхвърлят населението. Т.е. там фантомите надвишават със 100% реалното население“, обясни Константинов. „Това още един път показва, че е крайно време да си изчистим избирателните списъци“, добави той.

Той прогнозира, че на изборите в Сърница няма да има големи нарушения. Ще бъдат произведени общо 10 протокола. Невалидни гласове и фалшиви документи няма да има, защото всички погледи са отправени именно към новата община.

„Ще има повлиян вот. Той не зависи от изборната система“, каза още Константинов.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини