От х:

Днес в x:

Два нестандартни подхода, с които да впечатлите шефа

Има един сигурен начин да заблестите на работното място – ако вършите отлично своята работа. Но, освен това, има и много други начини да пожънете одобрение.

За някои се досещаме лесно, но за други – не.

Има два подхода, които са “out-of-the-box” или нестандартни и от просто добър служител, могат да ви превърнат в отличник.

1. Намерете начин да изисквате по-добри резултати.
Рок бандата от 80-те години Van Halen имала изпитан трик – винаги преди да поеме ангажимент за концерт или турне преставяла договор от цели 53 страници. В него били записани редица изисквания, включително и в стаята да ги чакат шарени бонбони M&M`s, но в никакъв случай между тях да няма кафеви. Ако някой пропуснел това изискване, концертът на групата се отменял.

Защо музикантите били толкова вманиачени за тези бонбони? Групата смятала, че договорът трябва задължително да се чете и ако някой не може да изпълни простото условие за кафевите бонбони, нямало да изпълни и другите изисквания относно сцената и безопасността на мероприятията с тяхно участие.

2. Провалете се в нещо.
Има два вида провали – първият е от некомпетентност, а вторият от амбиция. Добрите шефове разпознават от кой вид е провалът и уважават служители, които допускат грешки от амбициозност. Някои дори твърдят, че харесват хората, които се опитват да “отхапят по-голяма хапка, отколкото могат да преглътнат”. Без риск е трудно дадена компания да се движи напред. Добрите шефове знаят, че провалите и иновациите са двете страни на една и съща монета.

Хубаво е все пак да имате предвид, че не всеки мениджър би оценил тези нестандартни стратегии. Ако ще ги прилагате, внимателно преценете дали вашият ръководител е от типа, който ще ви разбере правилно.

Източник: b2bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини