От х:

Днес в x:

11 °C

Проф. Михаил Константинов: Озверяла банда превръща България в Анадола

По-добре е проблемът с безразборната сеч да се надценява, защото милиони кубици дървесина се изнасят в чужбина, а българската гора се топи. Около това се обединиха в студиото на бТВ проф. Михаил Константинов и Красимир Дачев, които следят темата от години.
„Положението с българските гори е наистина катастрофално. Убийците на българската гора и бъдещето на България са абсолютно безскрупулни. Това е някаква озверяла банда от хора, изгубили човешкия си облик“, заяви проф. Константинов.
По думите му хората трябва да се обединят по места и просто да ги спрат, защото с убиването на гората се убива и бъдещето на България. Той коментира, че не може да разбера как отговорните фактори не разбират или се правят, че не разбират какво се случва. Професорът подчерта, че всички данни, които се изваждат, са лъжливи. „Ако подходим с презумпцията за невинност, ще кажем, че те не знаят какво се случва, но това ще означава, че те са некомпетентни и не са за там“, каза той по повод грешните данни, които идват от министерството за дадените разрешителни за сеч и действително изсечените дървета. „Няма много възможности, когато човек е купен – той или лъже, или е заплашен, или не знае какво говори. Нека си изберат кое от тези три неща е“, настоя той.
Константинов каза, че стотици хора му се обаждат от различни части на страната за масова сеч, която определи като абсурд в новата история на България. „Това е някаква башибозушка история“, подчерта той.
Предприемачът Красимир Дачев защити първоначалните действия на настоящото ръководство на министерството, което веднага се е захванало с проблема, който по думите му е много наболял в обществото. „Това е един процес, който е започнал преди 25 години и се прави пред очите на всички“, каза той и допълни, че за сечта има много виновни, защото тя не се случва за една нощ.
Двамата се обединиха около това, че от страната се изнасят милиони кубици дървесина и това лесно може да се проследи. Те смятат, че хората трябва да се обединят на места, за да може по-лесно да справят с проблема, тъй като местните знаят най-добре какво се случва и кой е виновен.
Никакво залесяване не може да компенсира сечта на здрави дървета. „Ако не се спре сечта, ще заприличаме на Северна Гърция и Анадола“, подчерта проф. Константинов, като допълни, че голяма част от последиците от наводненията е сечта на горите.
Санитарна сеч трябва да се прави, но в България не се сече хармонично. „Има гори, в които човешки крак не е стъпвал повече от 40 години“, заяви Дачев и призова да не се стига до крайности нито в една от двете посоки. Той обаче се съгласи с Константинов, че е по-добре да се надцени опасността от масовото изсичане на гори.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
24 окт 2020
Последни новини